Hlavní obsah

VIDEO: Maradonova "Boží ruka" opět na scéně. Drzý fotbalista Braber ale sudího nepřelstil

To snad nemyslel vážně! Nizozemský útočník Robert Braber se podvodem v sobotním utkání nizozemské ligy snažil dopomoci k výhře svého Waalwijku nad Groningenem. Stejně jako Argentinec Diego Maradona skóroval rukou a doufal, že obelstí hlavního rozhodčího. To se mu však nepodařilo a nakonec mohl být rád, že viděl jen žlutou kartu.

Gól Roberta Brabera rukou.

 
Článek

Psal se rok 1986 a na Aztéckém stadionu v Ciudad de México probíhal čtvrtfinálový zápas světového šampionátu mezi Argentinou a Anglií. O první a kontroverzní gól se postaral legendární Diego Maradona, který skóroval podle svých slov „trochu hlavou a trochu boží rukou". Tato trefa vzešla do dějin, bohužel i dnes se jí někteří hráči inspirují...

Naposledy vytasil svou „Boží ruku" Nizozemec Robert Braber z Waalwijku. Vyskočil si na centr z pravé strany a míč dopravil do sítě. Zprvu se zdálo, že hlavou, opakované záběry i reakce hráčů Groningenu ale byly jasné - hrál rukou, což postřehl i hlavní arbitr.

Braberova oslava rychle vzala za své, třicetiletý útočník viděl od sudího žlutou kartu a nakonec mohl být rád, že za svůj prohřešek nemusel předčasně do kabin.

Reklama