Hlavní obsah

Fotbalový reprezentant Dočkal je po operaci třísel, v lednu stihne začátek přípravy

Plánovanou operací třísel začala zimní dovolená pro fotbalového reprezentanta Bořka Dočkala. Záložník Rosenborgu Trondheim se zákroku podrobil v pondělí v Praze a věří, že na začátku ledna bude nachystaný na start přípravy na novou sezónu, která se v Norsku hraje stylem jaro - podzim.

Foto: Sport.cz

Záložník Bořek Dočkal (v bílém) z Rosenborgu Trondheim.

Článek

"S tříslem jsem měl dlouhodobější problém a rozhodli jsme se věc řešit operací. I proto, že jsem se stejným zákrokem udělal dobrou zkušenost přesně před rokem. Tehdy jsem měl operovanou pravou stranu třísla a navíc i slepé střevo. Teď by rekonvalescence měla být rychlejší," uvedl pro ČTK Dočkal.

Čtyřiadvacetiletý ofenzivní hráč ještě minulý čtvrtek nastoupil v Evropské lize proti Rapidu Vídeň a v pondělí už ležel na operačním stole. Šestého prosince přijde o poslední duel základní skupiny EL v Leverkusenu, Rosenborg však už nemá šanci na postup a ligová sezóna pro klub skončila o předminulém víkendu. I proto Dočkal dostal svolení k operaci.

Až se Dočkal, který před dvěma týdny debutoval v národním týmu v přípravě se Slovenskem a gólem přispěl k výhře 3:0, zotaví z operace, plánuje ještě dovolenou u moře. Počítá s tím, že 8. ledna se bude v plné síle hlásit na začátku přípravy norského týmu, který obsadil v domácí soutěži třetí místo.

Reklama

Související témata: