Hlavní obsah

Diouf plivnul na fanouška, vyšetřuje ho policie

MIDDLESBROUGH

Fotbalista anglického Boltonu El-Hadji Diouf si pořádně nadrobil. Senegalský útočník čelí policejnímu vyšetřování na základě obvinění jedenáctiletého fanouška Middlesbrough. Jakýsi James Shield Dioufa nařkl z toho, že při utkání v Middlesbrough na něho z lavičky Boltonu vyplivl pití.

Foto: World Cup Info

Útočník Hadji Diouf v dresu Senegalu.

Článek

"Vyšetřujeme obvinění vznesené rodinou Shieldsových vůči fotbalistovi Botlonu při zápase v Middlesbrough," potvrdil vyšetřování tiskový mluvčí místní policie. Incident se odehrál před dvěma týdny v závěru zápasu poté, co byl Diouf vystřídán. Fanoušci domácího mužstva na senegalského reprezentanta během celého zápasu pískali a s bučením nepřestali, ani když usedl na lavičku.

"Seděl jsem za náhradníky Boltonu, kteří byli na lavičce," řekl 11letý James Shield. "Diouf se najednou otočil a plivl mezi skleněnými kryty lavičky. Byl to pomerančový džus nebo energetický nápoj. Prolítlo to tou mezerou a trefilo mě to," řekl chlapec.

Diouf, jenž v Boltonu hostuje z Liverpoolu, už má za sebou několik podobných afér. Vloni v září dostal pokutu pět tisíc liber za to, že plivl na fanouška Celtiku Glasgow při utkání Poháru UEFA. V listopadu 2002 ho ze stejného prohřešku obvinili příznivci West Hamu.

Reklama

Související témata: