Hlavní obsah

VIDEO: Rezek rozhodl šlágr na Kypru. Předvedl se i před hokejistou Jaroslavem Špačkem

Doma v Česku je částí fanoušků stále vysmívaný, ale na Kypru se stal hrdinou. Fotbalový reprezentant Jan Rezek o víkendu rozhodl o vítězství Famagusty 1:0 na hřišti druhého celku kyperské ligy APOELu Nikósie. Třicetiletý ofenzivní hráč měl radost, že gólem podtrhl prý nejlepší výkon ligového lídra v podzimní části soutěže. Šlágr nakonec nedohrál kvůli svalovému zranění, nemělo by ale být vážné.

Gól Jana Rezka

 
Článek

"Byla to hrozně důležitá výhra. Apoel je v tabulce hned za námi a teď jsme jim odskočili na čtyři body. Navíc jsme zahráli fakt výborně, byl to náš nejlepší zápas na podzim," uvedl Rezek na webu svého agenta Ondreje Chovance.

"Celkově utkání pomohlo, že APOEL chtěl hrát fotbal, takže bylo dost šancí na obou stranách. My měli ve druhé půli dost nadějných brejkových situací, ale ani jednu jsme nedotáhli. Nakonec ten jeden gól stačil," doplnil jednadvacetinásobný reprezentant.

Hlavně, že branka rozhodla

Svou jubilejní desátou branku v sezóně vstřelil v Nikósii už v desáté minutě razantní hlavičkou po centru z pravé strany. "Jsem rád za další trefu. Hlavně, že rozhodla o výhře," řekl Rezek.

Zápas pro něj ale skončil už ve 44. minutě. "Po jednom sprintu jsem cítil, že mě trochu píchlo ve svalu, tak jsem nechtěl nic riskovat, a proto jsem se nechal vystřídat. Minulý rok jsem měl to samé, zápas jsem dohrál a pak jsem byl zbytečně tři týdny mimo. Nemělo by to být nic vážného, ale moudřejší budu až po vyšetření," uvedl bývalý hráč Teplic, Sparty, Bohemians 1905 či Plzně.

Rezka také potěšilo, že se v důležitém zápase mohl vytáhnout před zraky svých kamarádů v čele s hokejistou Jaroslavem Špačkem. "Kluci si sem přijeli zahrát golf a vyšlo to parádně, že viděli i nejdůležitější zápas podzimu. Museli si to užít. Přišlo dvacet tisíc lidí, atmosféra byla fantastická," ocenil druhý nejlepší střelec kyperské ligy.

Reklama

Související témata: