Hlavní obsah

Lyon ve Francouzském poháru nestačil na soupeře z třetí ligy

Paříž

Fotbalisté Lyonu triumf ve Francouzském poháru neobhájí. V nedělním prvním kole překvapivě prohráli na hřišti předposledního celku třetí ligy Épinalu. V normální hrací době a po prodloužení skončil zápas 3:3 a penaltový rozstřel vyhráli domácí 4:2.

Foto: Petr Horník, Právo

Anthony Réveillére z Lyonu v utkání proti Spartě.

Článek

Épinal, který musel nejprve přejít přes dvě předkola, zaskočil druhý tým nejvyšší soutěže hned v úvodu zápasu a po brankách Tristana Boubayi vedl už ve 14. minutě 2:0. Lyonu se ale podařilo ještě do přestávky vyrovnat díky Bafétimbi Gomisovi a Gueidovi Fofanovi a do vedení favorita ve druhé půli poslal z penalty kapitán Lisandro López.

Domácí ale dokázali třináct minut před koncem srovnat, a když v prodloužení Lyon dvakrát trefil tyč, rozhodli o senzačním úspěchu v penaltovém rozstřelu. "Je to zázrak. Chtěli bychom postoupit do osmifinále a postarat se o zápis do historie," řekl brankář Épinalu Olivier Robin.

Lyon je už pátým prvoligovým celkem, který v prvním kole Francouzského poháru vypadl se soupeřem z nižší soutěže. Čtvrtý tým Ligue 1 Rennes a Ajaccio s Remeší nestačily na kluby z druhé ligy, Bastia ztratila derby s třetiligovým městským rivalem.

Roli favorita naopak zvládl Paris St. Germain, na půdě Arrasu z páté ligy však vyhrál těsně 4:3. Prvoligový lídr vedl třikrát o dvě branky, domácí amatérský celek ale dokázal pokaždé snížit na rozdíl jediného gólu. Naposledy duel zdramatizoval sedm minut před koncem Sébastien Bernard.

Reklama

Související témata: