Hlavní obsah

Bordeaux - PSG 0:1Gól Ibrahimoviče zajistil PSG výhru nad Plašilovým Bordeaux

Aktualizováno

Již devatenáctý zásah švédského kanonýra Zlatana Ibrahimovice v sezóně přinesl Paris St. Germain výhru 1:0 na hřišti Bordeaux, za které odehrál celý zápas český reprezentant Jaroslav Plašil. PSG se tak po 21. kole v čele tabulky francouzské fotbalové ligy bodově dotáhl na Lyon, který v tomto kole jen remizoval 0:0 s Evianem.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Záložník Bordeaux Jaroslav Plašil (vlevo) v souboji se Zlatenem Ibrahimovičem z PSG.

Článek

Ibrahimovicovi přihrál na gól Brazilec Lucas Moura, který nastoupil teprve podruhé od svého příchodu ze Santosu. PSG za něj údajně zaplatil 40 miliónů eur (přes miliardu korun).

Pár dní po podpisu své první profesionální smlouvy šestnáctiletý útočník Neal Maupay přispěl gólem k vítězství fotbalistů Nice na hřišti předloňského francouzského mistra Lille 2:0. Pro mladého hráče, který debutoval v nejvyšší soutěži loni v září měsíc po 16. narozeninách, to byla druhá branka v tomto ligovém ročníku.

Poprvé se Maupay zapsal mezi střelce v prosinci proti Evianu. Na půdě Lille dnes stejně jako v předchozích sedmi utkáních přišel do hry až v závěru a obranu bez českého hráče Davida Rozehnala překonal v 85. minutě. Nice se díky výhře posunulo na čtvrté místo v tabulce.

Francouzská fotbalová liga - 21. kolo:
Bastia - Rennes 0:2 (34. Alessandrini, 61. Erding)
Lille - Nice 0:2 (77. Civelli, 85. Maupay)
Bordeaux - Paris St. Germain 0:1 (43. Ibrahimovic)

Reklama