Hlavní obsah

Kobe Bryant lámal rekordy

LOS ANGELES

Úterní zápas NBA mezi Los Angeles Lakers a Seattle Supersonics byl večerem Kobe Bryanta. Nejenom že nastřílel čtyřicet pět bodů, navíc stanovil nový rekord ligy v počtu trefených trojek. Bryant se z trojkové vzdálenosti trefil dvanáctkrát, z toho devětkrát v řadě. "Nemyslím si ale, že bych byl nějaký výjimečný střelec," vtipkoval po utkání Bryant.

Foto: ČTK

Shaquille O'Neal z Los Angels míří na koš v utkání se Seattlem.

Článek

"Myslím, že jsem v životě neviděl lepší střelecké představení," řekl po utkání trenér Lakers Phil Jackson, který vyválčil devět titulů šampiona NBA - šest s Chicagem a tři s Lakers. Bryant, který v minulosti v zápase víc jak pět trojkových hodů netrefil, překonal rekord Dennise Scotta s jedenácti zásahy necelých sedm minut před koncem. Další hvězda Lakers, Shaquille O'Neal přidal do celkového skóre dvacet bodů.

Výbuch v Milwaukee

Sacramento vyprovodilo hráče Milwaukee vysoko 101:76, po zranění se vrátil ve velké formě Chris Webber. Nastřílel osmnáct bodů a třináct míčů doskočil. "Chris je pro nás skutečně nenahraditelný," povzdechl si po zápase trenér Králů ze Sacramenta Rick Adelman, "doufejme, že zraněné koleno je už opravdu minulostí."

Houston Rockets přehrála Minnesotu Timberwolves 94:86, a to i přesto, že Minnesota vedla a Kevin Garnett se blýskl pětadvaceti body a šestnácti doskoky. "O výsledku zápasu rozhodla naše lepší obranná hra," hodnotil po utkání trenér Houstonu Rudy Tomjanovich.

Phoenix zvítězil v Portlandu jen těsným rozdílem 88:81. Tahounem hostujících Suns byl Stephon Marbury, díky jehož dvaceti bodům a sedmi asistencím smazali hráči Phoenixu už dvanáctibodový náskok Blazers. Suns si připsali dvanácté vítězství z posledních patnácti utkání. Legendární Scottie Pippen z Portlandu si po utkání posteskl:" Zcela jsme zklamali v útoku. Není divu, že jsme prohráli."

Reklama