Hlavní obsah

Sneijderovi radili s přestupem do Turecka Mourinho i Van Gaal

Nizozemský záložník Wesley Sneijder požádal před svým přestupem do Galatasaraye Istanbul o radu trenéry Josého Mourinha a Louise van Gaala. Od obou prý dostal o klubu příznivé informace a doporučení, ať novou příležitost využije.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Wesley Sneijder.

Článek

"Zavolal jsem Josému Mourinhovi a Louisi van Gaalovi, protože oba byli klíčovými postavami v mé fotbalové kariéře a myslím si, že jejich názor má svou hodnotu," řekl Sneijder, jenž ještě musí v Turecku projít lékařskými testy. "Oba mi řekli, udělej to. Dali mi ten poslední impulz," dodal.

Osmadvacetiletý fotbalista, jenž upadl v Interu Milán v nemilost a ztratil místo v sestavě, se prý v Istanbulu dohodl na smlouvě na tři a půl roku s platem pět miliónů eur za sezónu (128 miliónů korun). Galatasaray zaplatí podle italských médií za vicemistra světa 7,5 miliónu eur (192 miliónů korun).

Inter na podzim nabídl Sneijderovi prodloužení dosavadního kontraktu platného do roku 2015 o další dvě léta. Podle nové smlouvy by si ale vydělal výrazně méně, což fotbalista odmítl. Vedení ho proto vyřadilo z prvního týmu.

Reklama

Související témata: