Hlavní obsah

Lokvenc dvěma góly zničil Norimberk

BERLÍN

Vratislav Lokvenc se v závěru podzimu dostal do skvělé střelecké formy. Útočník fotbalové reprezentace v sobotu dvěma brankami pomohl Bochumi v německé lize k výhře nad Norimberkem. Celkem už má Lokvenc na kontě pět branek.

Článek

A čtyři z nich vstřelil za poslední tři kola. Dnes v Bochumi padly dvě ze čtyř branek po střele hlavou, ale ani jednu neměl na svědomí Lokvenc. Vytáhlý útočník se tentokrát trefil v obou případech pravačkou: první střele pomohl lehkou tečí do sítě Hajto, podruhé proměnil střelec vítězné branky nedávného kvalifikačního zápasu v Makedonii suverénně sólový nájezd. Skóre z pohledu hostů už jen zmírnil Slovák Mintál, který si dvanáctou trefou v sezoně upevnil vedení v tabulce střelců.

Hamburk se stal postrachem domácích týmů. Pod trenérem Dollem ještě neprohrál, dnešní výhra v Mönchengladbachu byla jeho třetí ze čtyř zápasů venku. Hosté uspěli i přesto, že od 54. minuty hráli bez vyloučeného nizozemského obránce Boulahrouze. Za domácí absolvovali celý zápas Ulich, který patřil podle německých agentur k nejlepším, a Svěrkoš s Heinzem, jenž nastoupil netradičně ve středu zálohy.

Trápení Dortmundu pokračuje

Dortmund prohrál v Brémách 0:2 a vrátil úřadujícím mistrům vítězné pocity. Domácí je nezažili v předchozích čtyřech zápasech, teď se konečně prosadili proti trápícímu se týmu kolem Jana Kollera a Tomáše Rosického, jenž se v roli špílmachra tentokrát vůbec neprosadil. Dortmund se po šesté prohře v sezoně propadl na třinácté místo na dohled sestupovým pozicím. "Je to samozřejmě těžké, když jen pět hráčů prahne po úspěchu," naznačil trenér Dortmundu Bert van Marwijk, že vedle zaplněné marodky je slabinou jeho svěřenců i nedostatečné herní nasazení.

Vedení v lize si upevnil Bayern Mnichov. Doma si snadno poradil s Mohučí. Naopak Wolfsburg, který dlouho senzačně vedl tabulku, doma prohrál s Herthou Berlín. Hattrickem to zařídil Brazilec Marcelinho. Bayern vede před Schalke, které hraje v neděli, o pět bodů.

Výsledky - 15. kolo:
Mönchengladbach - Hamburk 1:3 (46. Van Hout - 40. a 82. z pen. Barbarez, 44. Beinlich), Bayern Mnichov - Mohuč 4:2 (14. Pizarro, 35. Scholl, 45.+2 Makaay, 88. Ballack - 84. Babatz, 90.+ 1 Weber), Bochum - Norimberk 3:1 (21. a 50. Lokvenc, 42. Kalla - 65. Mintál), Kaiserslautern - Freiburg 3:0 (44. a 70. Amanatidis, 87. Zandí), Brémy - Dortmund 2:0 (32. Micoud, 57. Ismaël), Rostock - Leverkusen 0:2 (36. Berbatov, 63. Voronin), Wolfsburg - Hertha Berlín 2:3 (50. Thiam, 68. Brdaric - 16., 47. a 74. Marcelinho).

Reklama

Související témata: