Hlavní obsah

Beckham se stane stejnou ikonou jako Eiffelovka, říká spokojeně starosta Paříže

Bude stejnou ikonou města, jako je Eiffelova věž a katedrála Notre-Dame. Tak se blaženě rozplývá starosta Paříže Bertrand Delanoe nad příchodem hvězdného Davida Beckhama do fotbalového klubu Paris St. Germain.

Foto: Charles Platiau, Reuters

David Beckham (vpravo) ve čtvrtek přiletěl do Paříže podepsat smlouvu s PSG.

Článek

"Je to skvělá zpráva, která ještě víc vylepšuje obraz Paříže ve světě," řekl Delanoe v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Europe 1. "Naše město je jednou z nejvyhledávanějších turistických destinací na světa a tohle mu jen pomůže. Beckham je skvělý sportovec s příznivci po celém světě," dodal.

Ocenil Davidovo gesto

Sedmatřicetiletý Beckham do Paris St. Germain přišel po pěti letech v Los Angeles Galaxy a s francouzským klubem ve čtvrtek podepsal smlouvu na pět měsíců. Bývalý záložník Manchesteru United, Realu Madrid a AC Milán navíc oznámil, že jeho plat půjde na charitu. Delanoe gesto ocenil s tím, že tak bude vzorem pro děti z chudinských čtvrtí. "Fotbal je hra pracující třídy, pro snoby v ní není místo. Hraje ho celý svět a zejména děti z předměstí," prohlásil.

Zatímco starosta Paříže neskrýval z Beckhamova příchodu nadšení, řada francouzských médií považuje přestup spíš za obchodní tah. Vedení Paris St. Germain totiž očekává, že jen z prodeje replik záložníkova dresu získá 17 miliónů eur (asi 437 miliónů korun).

Beckham je pro vedoucí celek další zvučnou posilou od příchodu katarských majitelů před dvěma lety. Klub od té doby utratil na přestupech přes 200 miliónů eur a přivedl švédskou hvězdu Zlatana Ibrahimovice, argentinské reprezentanty Javiera Pastoreho s Ezequielem Lavezzim a dvojici brazilských obránců Thiago Silva a Alex. K týmu navíc přišel dlouholetý trenér AC Milán Carlo Ancelotti.

Reklama

Související témata: