Hlavní obsah

Fotbalista Cissé se bál, že přijde o nohu

PRAHA

Francouzský útočník Liverpoolu Djibril Cissé mohl po zranění, které si přivodil v říjnovém utkání proti Blakcburnu, přijít o nohu. Cissé při střetu s obráncem Jamesem McEveleym utrpěl dvojnásobnou zlomeninu levé nohy. Zranění přerušilo krevní oběh v noze, a kdyby lékaři kosti nesrovnali hned na místě a čekali na převoz do nemocnice, Cissé by o nohu pravděpodobně přišel.

Článek

"Odnesli mě ze hřiště a to, co udělali hned potom, bylo velmi důležité pro moji kariéru. Tím, že to udělali hned v následujících minutách, mi nohu vlastně zachránili," řekl třiadvacetiletý útočník. "Kosti čněly ven a do nohy nešla krev. Dali mi nějaké léky proti bolesti a rukama kosti zatlačili zpátky," vybavoval si Cissé otřesné okamžiky při ošetření, které mu poskytl liverpoolský lékař Mark Waller a zdravotnický personál Ewood Parku.

V nemocnici pak došlo na rentgen, který ukázal, že Cissé má zlomenou lýtkovou i holenní kost. Fotbalista podstoupil operaci, při níž mu lékaři kosti spojili hřebem.

Cissé si pak po návratu z nemocnice prohlédl na videu záznam nešťastného střetu s McEvelym. "Vím, že někteří lidé se nemohou dívat na to, co se jim stalo, ale já se na to podíval hned po operaci. Jsem silný a chtěl jsem vidět, jak to vlastně proběhlo," řekl. Při incidentu prý neslyšel, jak se lámou kosti. "Něco jsem zaslechl, ale domníval jsem se, že to cvakl můj holenní chránič," řekl fotbalista.

Zranění znamená pro Cissého nucenou přestávku do konce sezony. "Nijak nebudu s návratem spěchat, chci se hlavně pořádně doléčit. Zahájil jsem rehabilitaci a do týmu se vrátím, až toho budu fyzicky schopen. Jsem bojovník a rozhodl jsem se, že v Liverpoolu uspěji. A zlomená noha nemůže toto moje rozhodnutí změnit," prohlásil Cissé.

Reklama

Související témata: