Hlavní obsah

Mourinho: Arsenal na Chelsea a Manchester nemá

PRAHA

Trenér fotbalistů londýnské Chelsea se nechal ve čtvrtečním vydání ostrovního deníku Daily Mirror slyšet, že v Premier League nejsou tak silné týmy jako jeho Chelsea a Manchester United. Poukazuje na to, že s širokým kádrem jako mají zmiňované dva kluby, si kouč může dovolit kdykoliv nasadit stejně kvalitní náhradu.

Foto: koláž Sport.cz

V londýnské Chelsea září i český brankář Petr Čech.

Článek

Pro podepření svých komentářů nemusel Mourinho chodit daleko. V úterním zápase Carling Cupu bez problémů Chelsea vyřadila Fulham, přestože se na hřišti objevilo velké množství náhradníků.

Kdo podle vás vyhraje premier League?Hlasujte v anketě na konci článku

Celkem šest opor základní sestavy odpočívalo, přesto to na výkonu Chelsea nebylo vůbec znát. Nálada mezi Arsenalem a Chelsea houstne, oba britské giganty se utkají 12. prosince v ligové soutěži. Po výhře nad Charltonem má Chelsea nad soupeřem už pětibodový náskok. Prohra by tedy znamenala tvrdou ránu ambicím Arsenalu na obhajobu titulu.

Arsenal na Chelsea a Manchester ztrácí

"Není příliš mnoho klubů, které jsou tak silné jako my," tvrdí Mourinho v rozhovoru pro Mirror. "Manchester má podobně nabitý kádr, na každou pozici dva zkušené špičkové hráče. Arsenal má skvělou základní jedenáctku, tím to ale končí. Zbytek jsou sice perspektivní, ale mladí a nevyhraní fotbalisté," dodává.

Mourinho mohl tedy v poháru nechat odpočívat Paula Ferreiru nebo Franka Lamparda a nasadit místo nich Glena Johnsona nebo Scotta Parkera. Volno dostal také český brankář Petr Čech, do branky šel Carlo Cudicini.

"Pro hráče je důležité, aby všichni cítili, že s nimi počítám. Moji svěřenci mají kvalitu a ambice. Kdokoliv z nich může po vystřídání rozhodnout zápas," pochvaluje si trenér Chelsea.

Zkušenosti náhradníků jednotlivých celků (v závorce jsou mezinárodní zápasy):
CHELSEA
Cudicini (0), Johnson (2), Huth (4), Gallas (19), Bridge (19), Paulo Ferreira (13), Tiago (10), Parker (2), Duff (48), Kezman (5), J Cole (19).
MANCHESTER
Howard (9), Phil Neville (50), Brown (7), O'Shea (18), Fortune (43), Kleberson (20), Fletcher (12), Djemba-Djemba (11), Richardson (0), Smith (12), Saha (4)
ARSENAL
Almunia (0), Clichy (0), Cygan (0), Senderos (0), Hoyte (0), Pennant (0), Fabregas (0), Flamini (0), van Persie (0), Owusu-Abeyie (0), Lupoli (0)
Zdroj: Mirror

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články