Hlavní obsah

Vachoušek dal v Rakousku premiérově dva góly

PRAHA

Na tradiční české střelce ve službách evropských klubů se sobotními dvěma parádními dalekonosnými trefami do sítě Salcburku vytáhl záložník vídeňské Austrie Štěpán Vachoušek. Svému týmu, který nastoupil i s Liborem Sionkem, pomohl druhou a třetí brankou v sezóně k výhře 3:1 i k vedení v tabulce rakouské ligy.

Foto: archiv

Štěpán Vachoušek

Článek

To Austrii přenechal městský rival Rapid, jenž pouze remizoval v Paschingu 1:1. Na vedoucí gól domácích nahrával z přímého kopu Patrik Ježek. V dresu Rapidu dostal Marek Kincl žlutou kartu za údajnou snahu vymodlit si pádem v pokutovém území penaltu, byl ovšem evidentně faulován.

Čech opět čistý

Petr Čech se vrátil do branky Chelsea poté, co v týdnu odchytal zápas Ligového poháru jeho konkurent Cudicini. Český brankář však ukázal, kdo je v týmu ruského miliardáře Abramoviče jedničkou mezi tyčemi, a v sezóně již pojedenácté neinkasoval. Proti oslabenému Newcastlu Chelsea opět vyhrála 4:0 a stále vede tabulku s komfortním pětibodovým náskokem před Arsenalem.

Úspěchu se v anglické lize dočkal i Patrik Berger, když pět minut před koncem zápasu s posledním Bromwichem posadil z přímého kopu vyrovnávací gól na hlavu De Zeeuwa a jeho tým ještě stihl i vítěznou trefu. Ve druhé lize porazil West Ham tradičně i s Tomášem Řepkou v sestavě Sunderland na jeho hřišti 2:0.

Bochum dostala pětku

V bundeslize nastávají čtyřčlenné české ekipě působící v Mönchengladbachu záchranářské starosti a půltucet branek od Herthy to jen potvrdil. Na hřiště se tentokrát dostal jen Václav Svěrkoš, který do druhého poločasu vystřídal Slováka Dema a do statistik se zapsal pouze žlutou kartou. O moc lépe si nevedl ani Filip Trojan se svou Bochumí: na hrotu útoku nastoupil na místě zraněného Vratislava Lokvence, neprosadil se však a Stuttgart nadělil Bochumi pětku.

Cennou remízou se zato může chlubit Marek Nikl, jenž se svým Norimberkem uhrál doma bod proti vedoucímu Bayernu. Hamburk s Davidem Jarolímem v sestavě prohrál 0:2 s Hannoverem, v jehož dresu hrál od 64. minuty Jiří Štajner. Ve druhé bundeslize se ukázal Henrich Benčík, jehož dvě branky během dvou minut první půle rozhodly o vítězství Saarbrückenu nad Aue 2:1. Duisburg s Pavlem Drskem v sestavě vyhrál v Karlsruhe 3:0 a v tabulce je druhý za Kolínem nad Rýnem pouze díky nižšímu počtu nastřílených branek.

Nedvěd má chřipku

V Itálii si Pavel Nedvěd kvůli chřipce nezahrál proti svému bývalému působišti Laziu, i bez něj ale Juventus vyhrál 2:1. Na třetím místě Serie A se drží Udine, které s Markem Jankulovským v sestavě zdolalo předposlední Sienu 1:0. Stejným výsledkem porazila Fiorentina, dirigovaná v obraně Tomášem Ujfalušim, Boloňu.

V Nizozemsku uspěl Ajax na hřišti Waalwijku, když rozhodující gól na 1:2 vstřelil již v 36. minutě Rosales, který dorazil do sítě střelu Tomáše Galáska. Celý zápas v sestavě Ajaxu odehrál také Zdeněk Grygera.

Monacký Jaroslav Plašil kvůli nataženému stehennímu svalu chyběl při vítězství nad Rennes 2:0 a nestihne ani středeční zápas Ligy mistrů v La Coruni. Ještě hůře dopadl brankář belgického Anderlechtu Daniel Zítka, který sice v sobotu vychytal vítězství 1:0 nad Beerschotem, v neděli si však při tréninku po srážce se spoluhráčem zlomil ruku a je na šest až osm týdnů mimo hru.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články