Hlavní obsah

Baroš skončil v Galatasarayi. Bude oblékat dres Baníku?

Istanbul/Praha
Aktualizováno

Fotbalový útočník Milan Baroš ukončil smlouvu v tureckém Galatasarayi Istanbul a může tak přestoupit do jiného klubu. O služby druhého nejlepšího střelce české reprezentace projevil už v minulosti zájem Baník Ostrava, ze kterého Baroš v roce 2002 odešel na první zahraniční angažmá do Liverpoolu. O ukončení smlouvy v Turecku informoval hráčův agent Pavel Paska.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Milan Baroš v Turecku oficiálně skončil.

Článek

„Byl to velmi dlouhý proces, než obě strany dospěly k tomuto nejlepšímu řešení stávající situace," připomněl Paska na webových stránkách agentury ISM, že s vigantickým rodákem v istanbulském celku již nepočítali. Baroš nastoupil od návratu z evropského šampionátu, který se odehrál vloni v červnu, do jediného zápasu.

„Teprve od tohoto okamžiku můžeme řešit s Milanem jeho další fotbalovou budoucnost," dodal Paska, který se pokusí jednatřicetiletému forvardovi sehnat ještě alespoň jedno zahraniční angažmá. Tuto cestu bude pravděpodobně podporovat i Galatasaray, který by z přestupu rád vytěžil nějaké odstupné. Přestupní okno v západoevropských ligách už však vypršelo, v úvahu tak přicházejí pouze případné nabídky z Ruska či z asijských celků ze Saúdské Arábie, Kataru nebo Číny.

O služby Baroše se už v minulých dnech přihlásil Baník Ostrava, ze kterého Baroš odešel do Liverpoolu. Útočník postupně oblékal dresy Aston Villy, Lyonu, Portsmouthu a Galatasaraye. „Baník je moje srdcová záležitost, nedám na ten klub nikdy dopustit," prohlásil Baroš vloni v říjnu u příležitosti oslav devadesátého výročí založení klubu.

Reklama

Související témata: