Hlavní obsah

VIDEO: Beckham se předvedl několika kousky a fanoušci PSG byli u vytržení

Paříž

Do 76. minuty seděl v neděli na lavičce a pak ho za bouřlivého aplausu příznivců Paris Saint-Germain poslal kouč Carlo Ancelotti na hřiště. A David Beckham se hned předvedl několika přesnými pasy. Sedmatřicetiletá hvězda byla také u zrodu akce, která završila vítězství PSG nad Marseille 2:0.

Debut Davida Beckhama za PSG

 
Článek

Běžela poslední minuta utkání, kdy Beckham na milimetr přesným lobem našel Jérémyho Méneze, který míč v malém vápně zatáhl až k čáře a pak přihrál před bránu Zlatanu Ibrahimovicovi. Ten se nemýlil a svým dvaadvacátým zásahem v sezóně pojistil domácím tříbodový zisk.

"Nervozita tam trochu byla. Od podpisu s PSG pořád říkám, že je to pro mě velká výzva. Po šesti letech v Americe jsem zatoužil po dalším náročném úkolu a s ním přišel i jistý tlak. Ale užil jsem si to," uvedl Beckham. "Trenér mi řekl, abych tam šel, podržel míč a uklidnil hru. Snad se mi to povedlo," řekl bývalý hráč Manchesteru United, Realu Madrid a AC Milán.

Pařížský klub si v tabulce Ligue 1 udržel před druhým Lyonem tříbodový náskok. Marseille po porážce v Parku princů ztrácí na první příčku osm bodů. Kouč PSG Carlo Ancelotti naznačil, že by anglický záložník mohl nastoupit v základní sestavě už ve středu, kdy se Pařížané znovu utkají s Marseille ve Francouzském poháru. "Je to možné. Marco Verratti má disciplinární trest, takže možná (Beckham) bude hrát," prohlásil italský trenér.

Reklama

Související témata: