Hlavní obsah

VIDEO: Kolumbijec si hrál na Panenku, ale při penaltě trestuhodně selhal

Porto/ Praha

Na legendárního Antonína Panenku si zkusil zahrát ve 20. kole portugalské ligy kolumbijský legionář ve službách FC Porto Jackson Martínez. Když totiž sudí v duelu domácího týmu s Rio Ave na Estádio do Dragão odpískal penaltu, postavil se šestadvacetiletý útočník k její exekuci. Ale na rozdíl od Panenkovy památné parády ve finále ME v roce 1976 trestuhodně selhal.

Kolumbijec si hrál na Panenku

 
Článek

Porto ho objevilo v Mexiku, kde si Martínez vysloužil v barvách ligového klubu Jaguares de Chiapas renomé kanonýra. V Portugalsku ho také potvrzuje, neboť hned po přestupu začal dávat góly jako na běžícím pásu. V dosavadních dvaceti ligových kolech už nastřílel 22 branek.

Proto žádný div, že se v sobotním duelu proti Rio Ave ujal za bezbrankového stavu role exekutora pokutového kopu. Chtěl si zahrát na Panenku a napodobil jeho bělehradský dloubák, ale tváří v tvář slovinskému gólmanovi Oblakovi neuspěl: brankář prokázal pevné nervy, nevrhl se předčasně k některé z tyčí, ale zůstal na nohou, a plachtící balón mu pohodlně spadnul do náruče.

Nakonec si ale Kolumbijec, který je nejlepším střelcem portugalské ligy, osmadvacet tisíc domácích fanoušků usmířil. V nastaveném čase první půle totiž nařídil sudí proti hostům druhý pokutový kop. Tentokrát už si na nic nehrál a s přehledem ho proměnil. Ve druhém poločase pak obrat dokonal a druhým gólem zajistil domácím vítězství 2:1. Porto tak zůstalo v tabulce na prvním místě se stejným dvaapadesátibodovým ziskem jako Benfika Lisabon

Reklama

Související témata: