Hlavní obsah

Beckham při debutu v základní sestavě dokázal, že do PSG nepřišel jako reklamní tvář

Dokázal, že nepřišel do Paris Saint-Germain pouze proto, aby se v sedmatřiceti stal tváří tohoto klubu. Aby se jen ukazoval na tiskových konferencích, nechal se fotografovat a dresy s jeho jménem šly ve Francii na dračku. „Jste experti a je proto na vás, abyste Beckhamův výkon posoudili,“ obrátil se sportovní ředitel PSG Leonardo na novináře po středečním osmifinále Francouzského poháru, v němž David Beckham nastoupil poprvé v základní sestavě, odehrál 86 minut a podílel se na výhře 2:0 nad Marseille.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Záložník Paris Saint-Germain David Beckham v utkání Francouzského poháru proti Marseille.

Článek
Fotogalerie

„Cítím se tady jako doma. Nastupuji se super hráči v super týmu," rozplýval se sedmatřicetiletý David Beckham po postupu svého nového týmu do čtvrtfinále Francouzského poháru.

S Olympique Marseille se jeho mužstvo utkalo podruhé v rychlém sledu. V nedělním ligovém utkání vyhrál v Parku princů 2:0, přičemž anglická legenda naskočila na poslední čtvrthodinu. Ve středečním pohárovém duelu, který přinesl reprízu nedělního výsledku, odehrál hvězdný středopolař už 86 minut.

„Cítil jsem se dobře, ale zatím ještě nemohu pokaždé hrát celý zápas," přiznával Beckham. Jeho účinkování na trávníku si pochvaloval i trenér Carlo Ancelotti. „Hrál velice dobře. Jako obvykle měl dobré přihrávky, jeho spolupráce s Matuidim ve středové řadě dobře fungovala," cituje server soccerway.com kouče Paris SG. „Tentokrát to byl proti Marseille jiný zápas než v neděli, protože soupeř na nás vyrukoval se zataženější obranou. Bylo proto snazší držet míč," doplnil.

Ancelotti: Může se stát pro nás velkým přínosem

Někdejší opoře Manchesteru United či Realu Madrid, která se na evropskou fotbalovou scénu vrátila po pětiletém angažmá v americkém Los Angeles Galaxy, tento styl pochopitelně vyhovoval.

„Nejen přihrávkami a dobrou poziční hrou, ale samozřejmě i zkušenostmi se pro nás může stát velkým přínosem. Nasazením, s nímž utkání odehrál, ovšem také. Ukázal, jak je schopen hrát, byť je mu sedmatřicet," rozplýval nad Beckhamem Ancelotti, který i po osmifinále Francouzského poháru vyjádřil údiv nad tím, že disciplinární komise UEFA vystavila střelci jeho týmu Ibrahimovicovi za vyloučení v osmifinále Ligy mistrů ve Valencii stop na dva zápasy.

„Je to neuvěřitelné. Doufám, že komise znovu zváží své rozhodnutí," glosoval Ancelotti odvolání PSG proti zmiňovanému verdiktu.

Reklama