Hlavní obsah

Do Paříže jsem nešel proto, aby vydělali na prodeji mých dresů, bavil se Beckham

Paříž/Praha

Vysmál se tvrzením, že do Paříže přišel jen proto, aby se na pět měsíců stal marketinkovou ikonou klubu Paris Saint-Germain a ten vydělal na prodeji dresů s jeho jménem. „Je skvělé vidět, že tolik lidí nosí triko s mým jménem, což bylo stejné v Manchesteru, Madridu, stejně jako teď v Paříži, ale já opravdu nepřišel jen proto, aby se prodávaly mé dresy. Mohu vás ujistit, že i fotbal mohu stále trochu hrát,“ pobaveně se svěřovala sedmatřicetiletá fotbalová hvězda David Beckham v rozhovoru pro L'Equipe po prvním zápase proti Marseille, v němž poprvé nastoupil v základní sestavě Paris SG.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

David Beckham v dresu PSG (vpravo) gratuluje Zlatanu Ibrahimovičovi ke vstřelenému gólu v duelu s Olympique Marseille.

Článek
Fotogalerie

Údaje, kolik dresů s Beckhamovým jménem se od lednového podpisu pětiměsíční smlouvy už prodalo a jaké peníze na nich klub vydělal, sice Paris SG zatím nezveřejnil, pravdou ale je, že obchod s triky se jmenovkou Beckham prožívá ve Francii boom.

Všude to bylo totéž

„Ve všech klubech, kde jsem v minulosti působil, to bylo totéž. Všude jsem slýchával, že jsem přišel, aby se prodávala má trika. V Manchesteru United stejně jako v Realu Madrid, v AC Milán podobně jako v Los Angeles Galaxy," necítí se David Beckham nijak dotčený tvrzením, že pro Paris SG je jen reklamní ikonou.

„Pokud mohu přispět na klubový účet prodejem spousty svých dresů, je to dobré a nemám s tím sebemenší problém. Naopak, pro mě je skvělé vidět, že tolik fanoušků nosí můj dres," dodával.

„Jsem tady ale hlavně proto, že fotbal ještě mohu trochu fotbal a i na hřišti mám co nabídnout," nechal se slyšet Beckham po pohárovém duelu, v němž to ostatně dokázal na hřišti.

Samá chvála na Ibrahimovice

Vyvrátil i spekulace, že se bude jen těžko snášet s individualitou kalibru Zlatana Ibrahimovice, protože dvě hvězdy takového kalibru jsou na jedno mužstvo prostě moc.

„Viděl jsem ho hrát ve spoustě největší klubů, ale nikdy jsem s ním nebyl v jednom mužstvu. V Paříži ho poznávám teprve tři týdny, ale jedno musím říct... Nesetkal jsem se během své kariéry s mnoha hráči, kteří by měli podobný profesionální přístup jako Zlatan," vychvaloval Beckham nového spoluhráče a kanonýra Paris SG. „Žije fotbal, myslí na něj v jednom kuse, ale hlavně neustále tvrdě pracuje a chce v jednom kuse jen a jen vyhrávat. V každé chvíli, každé situaci, každém zápase."

Sedmatřicetiletá anglická fotbalová superstar dokonce veřejně slíbila, že bude dělat vše proto, aby Ibrahimovic a mužstvo s ním vyhrávalo v jednom kuse. „Dokud neskončí má zdejší mise a já budu na hřišti s ním, budu jeho nahrávačem," ujistil Beckham.

Reklama