Hlavní obsah

Čech: Stále máme boj o titul ve svých rukách

PRAHA/LONDÝN

Dělbou bodů skončilo nedělní londýnské derby mezi Chelsea a Arsenalem. Brankář Chelsea Petr Čech v utkání sice dvakrát inkasoval z kopačky Thierry Henryho, jeho spoluhráči ale dokázali pokaždé srovnat. "Pro mě osobně jako pro brankáře to byl jeden z nejsložitějších duelů," přiznává český reprezentant.

Foto: archiv

Petr Čech

Článek

'Gunners' se díky Henrymu dostali do vedení již ve druhé minutě, kapitán Chelsea Terry ale vrátil svůj klub zpět do hry. "Dostali jsme sice velmi brzo branku, ale dokázali jsme po ní zvednout hlavu. Celý první poločas jsme byli lepším mužstvem," poznamenal Čech k průběhu utkání na svých internetových stránkách.

Francouzský kanonýr o sobě dal znovu vědět v 29. minutě, kdy nelenil s rozehráním přímého kopu a překvapený Čech na jeho střelu nestačil reagovat. "Věděli jsme o tom, že Henry se snaží trestňáky rychle rozehrávat. Byli jsme na to upozorněni a takovouto situaci viděli na videu v zápase Arsenalu s Panathinaikosem v Lize mistrů," doplnila reprezentační jednička.

"Proto také tři naši hráči stáli u míče. Když se vraceli v klidu do zdi, zeptali se pro jistotu sudího pana Polla, jestli bude pískat. Odpověděl, že ano... A pak nepísknul. Nebýt jeho výroku, asi bychom vyhráli," je přesvědčen Čech. O konečné dělbě bodů rozhodl záhy po začátku druhé půle Gudjohnsen.

I vybojovaný bod českého brankáře uspokojil. "Náskok zůstal pět bodů, což znamená, že stále máme boj o titul ve svých rukou," říká a přiznává, že utkání na hřišti Arsenalu bylo jedním z nejsložitějších.

"Kromě dvou centrů a střely Pirese po odpískání na mě prakticky nic nešlo. Domácí moc toužili po odvetě za jarní vyřazení v Lize mistrů, ale myslím si, že si vyhrát nezasloužili," uzavřel Čech.

Reklama

Související témata: