Hlavní obsah

Slováci obnoví chátrající fotbalové stadióny a stále usilují o společnou ligu

Bratislava

Slovenská vláda uznala, že fotbalové stadióny jsou ve špatném stavu a vyčlení každý rok 4,5 miliónu eur (114 miliónů Kč) na jejich rekonstrukci. Po dobu deseti let by se mělo postupně obnovit až 21 stadiónů po celé zemi.

Foto: Vizualizace Slovenský fotbalový svaz

Návrh nového stadiónu MFK Košice.

Článek

Na obnovených stadiónech by chtěli Slováci hrát společnou česko-slovenskou fotbalovou soutěž. „Třináctého března máme v Praze společné setkání se zástupci Fotbalové asociace České republiky. Českým partnerům chceme oznámit, že budeme mít stadióny. Následně chceme znát další podmínky, které bychom měli splnit, aby vznikla společná česko-slovenská liga," uvedl prezident Slovenského fotbalového svazu Ján Kováčik.

Rekonstrukcí by měly projít fotbalové "stánky" v Žilině, Trnavě, Košicích, Prešově, Nitře, Trenčíně, Banské Bystrici, Dunajské Stredě, Levicích, Prievidzi, Dolném Kubíně, Topoľčanech, Zvolenu, Zlatých Moravcích a v dalších slovenských městech. Plán rekonstrukce se netýká bratislavských stadiónů. V hlavním městě by měl vyrůst zcela nový Národní fotbalový stadión na Tehelném poli.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články