Hlavní obsah

Chelsea? Zapomeňte, vzkazuje Ronaldinho

PRAHA

Vítěz ankety Mezinárodní fotbalové federace o nejlepšího světového fotbalistu roku, Brazilec Ronaldinho se spoluhráčem brankáře Petra Čecha v londýnské Chelsea nestane. Fotbalový kouzelník z Barcelony popřel, že by kdy projevil zájem hrát v klubu ruského miliardáře Romana Abramoviče.

Článek

Ruský magnát po dlouhovlasém 'hračičkovi' pošilhával, Ronaldinho ale učinil námluvám rychlý konec. "Každým dnem zjišťuji, jak jsem  Barceloně spokojený. Každý den přináší nové překvapení. Barcelona mi dala víc, než jsem jí zatím stačil vrátit," citoval britský list The Sun čtyřiadvacetiletého špílmachra po pondělním vyhlášení výsledků ankety v Curychu.

Brazilec zavdal sám spekulacím o možném stěhování, když prohlásil, že si umí představit angažmá v Londýně. "Chelsea je momentálně naprosto úžasná. Dokážu si představit, že bych v Londýně působil," řekl.

Nyní má v Barceloně v souvislosti z anglickým klubem zcela jinou motivaci. Oba soupeři na sebe totiž narazí v osmifinále Ligy mistrů. "Doufám, že se probojujeme do finále. Liga mistrů je náročná soutěž a Chelsea patří k nejvážnějším adeptům na zisk trofeje. Přesto věřím, že se do historie Barcelony zapíšu jako vítěz," dodal Ronaldinho.

Zájem nejlepšího hráče světa letošního roku potěšil především činovníky Barcelony, která v případě finanční 'přebíjené' nemohla Abramovičovi konkurovat. "Nejsme jako Chelsea a nemůžeme si dovolit utratit 40 miliónů liber za jednoho hráče. Naším prvořadým úkolem je proto udržet kádr pohromadě," reagoval sportovní ředitel katalánského klubu Txiki Begiristain.

Reklama

Související témata: