Hlavní obsah

Magnát Morgan už nechce koupit Liverpool

PRAHA

Anglický fotbalový klub Liverpool, v němž působí také české duo Milan Baroš, Vladimír Šmicer, přišlo o potenciálního nového vlastníka. Realitní magnát Steve Morgan totiž kvůli otálení klubového vedení stáhl svou nabídku na koupi ve výši 70 milionů liber. Morgan podle slov svého právního zástupce ztratil trpělivost a už nechce být pouhou figurkou.

Článek

"Steve už ztratil trpělivost s vedením klubu, které považovalo jeho nabídku pouze za prozatímní řešení a místo toho stále hledá nového kupce. Už ho prostě nebaví být pouze figurkou," uvedl ve svém prohlášení Morganův právní zástupce Vincent Fairclough.

Morgan, jenž vlastní v klubu třetí nejvyšší procento akcií, dal na stůl nabídku v době, kdy se o Liverpool zajímala thajská vláda. Poslední pokus učinil Morgan začátkem prosince na výroční schůzi klubu - dosavadní majoritní akcionář a zároveň předseda mužstva David Moores se mu měl údajně do týdne ozvat, zda jeho nabídku přijímá, neučinil to však.

"Ačkoli pan Morgan několikrát nabízel přímou investici do klubu ve výši 70 milionů liber, pro předsedu to asi nebylo akceptovatelné. Steve už toho má dost. Nakonec, má hodně jiných věcí na práci ve svém životě," uvedl Morganův zástupce Fairclough.

Slavný klub, jenž má na kontě rekordních osmnáct ligových titulů, se chce svým finančním zabezpečením vyrovnat bohatším rivalům Chelsea, Arsenalu a Manchesteru United. Potřebuje také prostředky na stavbu nového stadionu pro 60.000 diváků, jenž by měl stát až 115 milionů liber.

Reklama

Související témata: