Hlavní obsah

Jozef Chovanec míří do Portugalska

PRAHA

Bývalý kouč českého národního týmu Jozef Chovanec se pravděpodobně stane trenérem portugalského prvoligového celku Beira Mar. Chovanec v Portugalsku dva dny jednal s vedením klubu a kontrakt by měl být uzavřen během dvou dnů. Chovanec to potvrdil v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: archiv

Trenér Jozef Chovanec.

Článek

V případě podepsání smlouvy by Chovanec na lavičce nahradil Manuela Cajudu, který u týmu skončil během uplynulého víkendu. Asistentem Jozefa Chovance se má stát Bulhar Stojčo Mladenov. "Viděl jsem v Portugalsku jejich dva zápasy, tým má určitě perspektivu," řekl Chovanec.

Ulehčit situaci by mu mohla skutečnost, že v Beiře Mar působí bývalý český reprezentační brankář Pavel Srníček. "Mužstvo se skládá z jedenácti hráčů a v Beiře je jedenáct různých národností. Přítomnost Pavla Srníčka by ale určitě byla výhodou. Trenér ale musí vycházet ze všemi hráči, jinak to nejde," uvedl Jozef Chovanec.

Pokud by došlo k dohodě, bývalý sportovní ředitel Marily Příbram by ihned zamířil do svého nového působiště. "Zimní příprava začíná už 27. prosince, okamžitě bych se v případě dohody přesunul do Portugalska. Liga navíc začíná už 9. ledna," upozorňuje Chovanec.

Tým Beira Mar je momentálně na 16. místě osmnáctičlenné portugalské ligy.

Reklama

Související témata: