Hlavní obsah

Sacchi posílil vedení fotbalového Realu Madrid

PRAHA

Bývalý trenér italských fotbalistů Arrigo Sacchi se stal novým členem vedení Realu Madrid. Španělský velkoklub osmapadesátiletého Sacchiho v úterý večer na stadionu San Bernabeu představil v nově vytvořené manažerské funkci takzvaného "fotbalového ředitele". Zkušený Sacchi bude mít v "Bílém baletu" na starosti složení kádru.

Článek

"Arrigo Sacchi přinese do našeho klubu zase další zkušenost a díky němu se staneme ještě více profesionálním týmem. Nepotřebovali jsme nikoho na trénování, ale na pomoc při organizování a plánování. Sacchi nám vyšel jako ideální kandidát," prohlásil prezident Realu Florentino Perez.

Když v červnu rezignoval sportovní ředitel Jorge Valdano, nastoupil na jeho místo bývalý kanonýr Emilio Butragueňo. Pod ním by měl Sacchi pracovat a bude mít na starosti složení kádru. Už má podle deníku Marca představu i o tom, že až v létě vyprší smlouva současnému kouči Manuelu Garcíovi Remónovi, přetáhne do Realu z milánského AC Carla Ancelottiho. Vedení milánského klubu však jakýkoli Ancelottiho přesun popřelo.

Ještě než madridský klub Sacchiho příchod oficiálně potvrdil, některé deníky informovaly o tom, že chce z Realu odejít brazilský obránce Roberto Carlos. Jednoho z nejlepších levých beků na světě dopálilo, že sobotní ligový zápas se Santanderem jen proseděl na lavičce, a podle deníku As požádal klub o ukončení smlouvy, kterou má ještě na dva a půl roku. Brazilský obránce však podobné zprávy odpoledne oficiálně dementoval.

Klub se připravuje na středeční poslední zápas v kalendářním roce, k němuž ve středu přijede Sevilla. Sacchi zatím španělský fotbal zažil na vlastní kůži v sezóně 1998/99 jako kouč madridského konkurenta Atlétika.

Reklama

Související témata: