Hlavní obsah

Bony? Jen ať dává góly dál, směje se Kalas a s Arnhemem věří v nizozemský titul

Mladá Boleslav

Český fotbalista Tomáš Kalas útočí s Arnhemem na nizozemský titul. Vitesse po pěti výhrách po sobě ztrácí pouhé tři body na první místo a devatenáctiletý stoper sní o tom, že poprvé v dospělé kategorii zažije mistrovské oslavy. Věří, že Arnhem využije příznivého losu ve zbylých sedmi kolech.

Foto: vitesse.nl

Tomáš Kalas v dresu nizozemského Vitesse Arnhem.

Článek

Arnhem je v tabulce na čtvrtém místě, k vedoucímu Ajaxu Amsterdam se ale dotáhl na pouhé tři body. Čelo tabulky je velmi vyrovnané, na druhý Eindhoven a třetí Feyenoord Rotterdam ztrácí Vitesse dva body.

"Vzhledem k tomu, že nám na první místo chybí tři body a máme nejlepší rozlosování z těch mančaftů, co jsou před námi, tak na titul samozřejmě všichni myslíme," řekl Kalas. "Ale když nebude titul, i Liga mistrů nebo Evropská liga by byly parádní," dodal talentovaný stoper, který už nahlédl do seniorské reprezentace.

Pochvaluje si, jakou formu Arnhem v posledních týdnech nabral. "Vyhráli jsme pět zápasů po sobě při skóre 14:3, navíc poslední dva zápasy jsme odehráli vzadu s nulou. Daří se nám po všech stránkách a doufám, že to bude pokračovat," uvedl český obránce. Věří, že by Arnhem mohl využít relativně dobrého losu. "Máme teď dva jednodušší soupeře doma, takže doufám, že ta vítězná série bude sedmizápasová," poznamenal.

"Pak už se jde do konce sezóny. Máme před sebou sedm finálových zápasů, z toho pouze jednoho top soupeře - Feyenoord Rotterdam venku. To bude důležité, jak tam budeme hrát," uvedl Kalas. "Jakmile uhrajeme sedm výher za sebou, bude to hodně dobré a mohlo by to vyjít. Máme to jen ve vlastních rukách," dodal.

Bony? Ať dává góly dál

Je přesvědčen, že minimálně o postup do Evropské ligy už by Arnhem neměl přijít. Na páté místo, které znamená nutnost bojovat v dodatečném play off, má Vitesse náskok sedmi bodů. "To bychom byli blbci, kdybychom to ztratili v takových zápasech, které nás čekají," podotkl.

Arnhem táhne především kanonýr Bony Wilfried. Bývalý sparťanský útočník dal už 26 branek a s přehledem vede tabulku střelců nizozemské ligy. "Ono se to o něm vědělo už vloni, že bude tahoun, i když nedal tolik gólů jako letos. A to ještě zbývá sedm zápasů do konce. Někdy se zdá, že na tom hřišti nic nedělá, a zničehonic dá jeden dva góly. Nemůžeme nic říkat. Ať si to dál dělá po svém a dává góly dál," smál se Kalas.

V Arnhemu je druhou sezónou na hostování z Chelsea a angažmá si po všech stránkách pochvaluje. Ani by se nebránil pokračování v Nizozemsku, rozhodne se ale až v létě. "Hraju každý zápas. Mám za Arnhem odehraných nějakých 55, 56 zápasů, což je pro devatenáctiletého hráče celkem dobrá vizitka. Nizozemská liga je hodně sledovaná a kvalitní. Tím, jak se hraje ofenzivně, je to pro obránce ještě větší škola než pro útočníky," dodal.

Reklama

Související témata: