Hlavní obsah

Nahradí v Chelsea Wilfried Torrese? Abramovič je prý pro a Mourinho také

Londýn

Vystřídá bývalý sparťan Bony Wilfried v Chelsea Fernanda Torrese? Vše nasvědčuje tomu, že ano. O nejlepšího kanonýra nizozemské ligy projevil eminentní zájem majitel Blues Roman Abramovič a vše se prý upeklo při pondělním utkání na Stamford Bridge mezi Brazílií a Ruskem. Zápas sledovali vlastník Arnhemu Merab Jordania i kouč José Mourinho, o jehož návratu na lavičku Chelsea se čím dál více spekuluje. Podle deníku The Sun si na příchod Bonyho všichni plácli.

Foto: vitesse.nl

Útočník Arnhemu Bony Wilfried se raduje z branky.

Článek

Londýnský klub by tak Wilfrieda vyfoukl městskému rivalovi West Hamu, který za něj nabízel 12 miliónů liber (necelých 370 miliónů korun). Sparta ho před dvěma lety prodala Arnhemu za třikrát menší částku. Teď to vypadá, že Kladiváři mají smůlu.

Bony dal v této sezóně za Vitesse Arnhem už šestadvacet gólů a suverénně vládne tabulce střelců nizozemské ligy. Wilfriedův styl se velmi podobá jeho kolegovi z reprezentace Didieru Drogbovi a možná i proto padl Abramovičovi do oka. Navíc v Blues vládne už delší dobu nespokojenost s výkony útočníka Torrese. Jako kanonýr očekávání ruského miliardáře nenaplnil.

Exsparťan má v nizozemském klubu smlouvu až do roku 2015, ale Arnhem se prý už smířil s tím, že Bonyho uvolní v létě. Rád by si ale splnil sen a poprvé v historii klubu vybojoval postup do Ligy mistrů.

Na Stamford Bridge už jednali i o Wilfriedově platu. A ten by měl být královský - Bony si má přijít na 80 tisíc liber týdně (asi 2,4 miliónu korun).

Reklama

Související témata: