Hlavní obsah

Real Madrid se pomalu loučí s mistrovským titulem

MADRID

Ani přítomnost nově angažovaného ředitele Arriga Sacchiho nepomohla fotbalistům Realu Madrid, aby vystoupili ze svého letošního stínu. Domácí porážkou 0:1 od FC Sevilla zakončili ve středu jeden z nejhorších roků v historii klubu a pomalu začínají ztrácet víru na zisk titulu. Na věčného rivala Barcelonu ztrácejí třináct bodů a patří jim až pátá příčka v tabulce.

Článek

"Tenhle zápas byl úplně typický pro děsivý rok 2004, v němž Real nevyhrál jedinou trofej," napsal dnes deník Marca, jenž stejně jako ostatní listy citoval povzdech gólmana Ikera Casillase. "Nemohli bychom se divit, kdybychom prohráli 0:4. Ještě jeden takový zápas a můžeme se s titulem definitivně rozloučit," poznamenal bezprostředně po utkání reprezentační brankář.

Na stadionu Santiaga Bernabeua si nyní hodně slibují od italského odborníka Sacchiho. Ten ale varoval před přehnaným optimismem: "Nejsem kouzelník. Naše situace by se však měla zlepšit. Tedy, musí se zlepšit. Máme nyní trochu negativní bilanci, ale buďme trpěliví," řekl někdejší trenér italské reprezentace.

Zidane jako Bentley

Otázkou však zůstává, zda budou trpěliví fanoušci a novináři. V listu Marca si už vzali na paškál hvězdy Realu, které přirovnali k autům - a většinou z toho slavní fotbalisté nevyšli příliš lichotivě.

Francouz Zinedine Zidane je prý jako značka Bentley: "Elegantní a drahý, ale vhodný pouze k vyhlídkovým jízdám". Anglický idol David Beckham zase novinářům připomíná dodávku na převážení peněz, jeho zraněný krajan Johnatan Woodgate sanitku ("Stále na cestě do nemocnice").

Další Angličan Michael Owen je prý jako Austin Mini, "malý a oblíbenec prezidenta". Přirovnání neunikl ani Casillas - "je jako volvo, spolehlivý, ale něco mu prostě chybí".

Sacchi však věří, že podobné úsměšky už hráči Realu na konci sezóny nebudou muset slýchat.

"Vezměte si minulou sezónu. V této fázi jsme měli osmnáct bodů náskok na Barcelonu, a ta nakonec skončila před námi. Ještě se to všechno může obrátit a všem ukážeme, že nemáme pouze dobré hráče, ale také dobrý tým," dodal nový fotbalový ředitel jednoho z nejslavnějších klubů planety.

Reklama

Související témata: