Hlavní obsah

Chovanec: do Portugalska nejdu

PRAHA

Nabídka z ligy vicemistrů Evropy Jozefa Chovanec nezlákala. Jeho vánoční rozmýšlení o trenérském angažmá v celku Beira Mar skončilo sobotním odmítnutím. Místo nedělní cesty do Portugalska si zahrál při turnaji internacionálů. "Bylo to těžké rozhodování, samozřejmě že už bych chtěl trénovat," řekl Chovanec v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: archiv

Trenér Jozef Chovanec.

Článek

"Rozhodl jsem se to neakceptovat, chybělo mi více možností koncepce," vadilo mu přebírat celek v rozběhnuté soutěži, v níž je šestnáctý a hraje o záchranu. "Viděl jsem tým jen jednou, byl bych třetím trenérem po patnácti kolech a nejbližší zápas by mě čekal už 9. ledna. To se těžko dá s mužstvem něco stihnout," vypočítával důvody svého rozhodnutí. Ani přítomnost českého brankáře Srníčka v týmu ho nevedla k přijmutí angažmá.

"Moc mému rozhodnutí nerozuměli, alespoň podle toho, co mi psali v esemskách, jinak bych ale Portugalsko bral, fotbalově to je vyspělá země, i jednání klubu bylo v pořádku. Bral bych to od léta, i když je mi jasné, že už je nemusím zajímat," pokračoval Chovanec, který naposledy vedl Příbram, kde skončil loni v listopadu a od té doby tam působí ve funkci sportovního ředitele.

Po Legii Varšava teď odmítl další zahraniční klub. "Bylo to těžké rozhodování, samozřejmě že už bych chtěl trénovat."

Reklama

Související témata: