Hlavní obsah

Rooneymu hrozí distanc za udeření soupeře

PRAHA

Mladý útočník Manchesteru Wayne Rooney možná neunikne trestu za to, že v nedělním ligovém utkání proti Boltonu udeřil do tváře soupeře Tala Bena Haima. Rozhodčí si incidentu nevšiml, ale video ze zápasu bude zkoumat disciplinární komise Fotbalové asociace. Není to první výstřelek talentovaného fotbalisty, Rooneyho raději střídal i reprezentační kouč Eriksson v listopadovém přípravném utkání se Španělskem.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Wayne Rooney se o pozornost médií stará nejen střílením branek.

Článek

Devatenáctiletému útočníkovi tak hrozí trest až na tři zápasy. "Uznávám, že Tal se skácel k zemi až příliš ochotně. To ale nemění nic na faktu, že mu Rooney strčil ruku do obličeje. Měl štěstí, že to rozhodčí neviděl, protože jinak by ho musel vyloučit," řekl po zápase kouč Boltonu Sam Allardyce, jehož svěřenci s United prohráli 0:2.

Trenér Manchesteru Alex Ferguson se však Rooneyho zastal a obvinil z aférky izraelského fotbalistu Bena Haima, jenž prý simuloval. "Potrestán by měl být hráč Boltonu, protože k ničemu nedošlo. Tyhle věci poškozují fotbal. Sudí udělal dobře, že nechal hru pokračovat," tvrdil skotský kouč.

Horkokrevný Rooney si již musel vyslechnout kritiku po listopadovém přípravném utkání se Španělskem, kdy ho trenér Sven- Göran Eriksson raději ještě před poločasem vystřídal, protože se obával jeho vyloučení. Rooney nejprve přímo před očima rozhodčího fauloval tvrdě Joaquína a poté si vysloužil žlutou kartu za strčení gólmana Ikera Casillase zezadu.

Reklama

Související témata: