Hlavní obsah

Dočkal a Ondrášek si v norské lize připsali první góly v sezóně

Aktualizováno

Čeští fotbalisté Bořek Dočkal a Zdeněk Ondrášek si v pondělních zápasech druhého kola norské ligy připsali první branky v sezóně. Dočkal zvýraznil výhru Rosenborgu Trondheim 4:0 nad Brannem Bergen a Ondrášek pomohl Tromsö k vítězství 2:1 nad celkem Odd.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bořek Dočkal (vlevo) slaví gól v reprezentaci.

Článek

Reprezentační záložník Dočkal přišel na hřišti v 71. minutě a po necelé čtvrthodině zvýšil na 3:0 pro domácí Rosenborg, když se dostal k odraženému míči a přesnou střelou ho poslal k levé tyči. Jeho tým vyhrál i druhý ligový zápas a o skóre vede soutěž před Aalesundem.

Útočník Ondrášek, který ve své loňské premiérové sezóně vstřelil v Norsku 14 branek a obsadil dělené první místo v tabulce kanonýrů, se prosadil už v šesté minutě po dorážce z bezprostřední blízkosti. Chvíli po něm pojistil vedení Andersen, za hosty jen snížil z penalty Shala. Tromsö získalo ze dvou kol čtyři body a je v tabulce čtvrté.

"Bylo to těžké. Druhý poločas nebyl nijak ideální, ale pro nás jsou to tři důležité body a všichni jsou šťastní," uvedl Ondrášek na facebooku svého bývalého klubu Českých Budějovic.

Reklama