Hlavní obsah

Bonymu to střílí. Teď prozradil, že jeho snem je Real. Anglii, Německo nebo Francii by ale také bral

Arnhem/Praha

Nikoli ostrovní West Ham United, nebo snad Chelsea, která se o něho rovněž zajímá. Někdejší útočník pražské Sparty Bony Wilfried přiznal, že jeho přestupovým snem by byl Real Madrid. „Když jsem byl malý, miloval jsem tento klub. Když v něm hrál Brazilec Ronaldo, byl prostě fantastický,“ rozpovídal se Bony, který je v letošní sezóně nejlepším střelcem nizozemské fotbalové ligy, v rozhovoru pro Voetbal International.

Foto: vitesse.nl

Útočník Arnhemu Bony Wilfried se raduje z branky.

Článek
Fotogalerie

Nizozemskému Vitesse Arnhem je jasné, že v létě Bonyho těžko udrží, protože zájemců o angažování čtyřiadvacetiletého kanonýra přibývá. Vždyť reprezentant Pobřeží slonoviny nastřílel v šestadvaceti zápasech nizozemské ligy, v nichž nastoupil, již devětadvacet gólů a je tak na nejlepší cestě vyrovnat se, anebo dokonce překonat svůj idol Ronalda.

Jediný gól a Ronaldovi se vyrovná

Ten totiž v sezóně 1994/95 v barvách PSV Eindhoven dal během jediné sezóny 30 gólů a v historických statistikách tak figuruje společně s někdejším legendárním švédským snajprem Ove Kindvallem hrajícím za Feyenoord na samém výsluní hned za řeckým kanonýrem Nikosem Machlasem, jenž dal v ročníku 1997/98 v dresu Vitesse 34 branek.

„Vím o tom, že mně chybí ještě jedna trefa, abych se Ronaldovi vyrovnal," přiznal Bony, jehož cesta za slávou začala v pražské Spartě. Teď ovšem kolem něho krouží spousta velkých klubů, přičemž největší zájem projevuje anglický West Ham United. Ten za něho údajně nabízí 12 miliónů liber, tedy necelých 370 miliónů korun. Sparta ho přitom prodala Arnhemu za třikrát menší částku.

Jednání s Kladiváři neproběhla

„Žádná jednání ještě neproběhla, ale z doslechu o zájmu West Hamu vím. Anglie by byla ideální volbou, protože Premier League má téměř všechno. Nicméně i ligové soutěže v Německu nebo ve Francii by pro mě byly dobrou destinací," přiznal Bony Wilfired. V rozhovoru pro Voetbal International přitom popřel, že by snad s Kladiváři už podepsal předběžnou dohodu o transferu, jak se o tom v Nizozemí spekulovalo. „Žádný formální závazek k West Hamu neexistuje."

Arhnem pochopitelně spekuluje, že cena Bonyho by narostla ještě víc, kdyby se klubu podařilo získat mistrovský titul. Momentálně figuruje v tabulce na třetím místě pouhé tři body za vedoucím Ajaxem.

„Titul? To nevím, ale jsem si jistý, že můžeme porazit všechny tři nejlepší týmy," narážel  Bony na to, že se jeho tým vklínil mezi velkou nizozemskou trojku - tedy Ajax, Eindhoven a Feyenoord, ale do mistrovských spekulací se pouštět nemínil.

Ve které lize bude Bony Wilfried hrát v příští sezóně?
V nizozemské
1,8 %
V anglické
82,1 %
V německé
3,7 %
Ve francouzské
1,9 %
Ve španělské
8,5 %
V jiné
2 %
Celkem hlasovalo 6015 čtenářů.

Reklama

Související témata: