Hlavní obsah

Chelsea hledá záložníka, možná jím bude Jarošík

LONDÝN

Trenér fotbalistů Chelsea Londýn José Mourinho se nedávno nechal slyšet, že do svého týmu potřebuje nového záložníka. Nutí jej k tomu zranění Scotta Parkera, jenž nebude k dispozici nejméně do března. Mourinho se při hledání hodlá zaměřit na hráče se stabilní výkonností, jedním z hráčů v jeho hledáčku by mohl být i český záložník CSKA Moskva Jiří Jarošík.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Objeví se Jiří Jarošík v Chelsea Londýn?

Článek

"Pokud nějaký přestup uděláme, určitě to nebude velké jméno. Nepotřebuji ty úplně špičkové hráče," prohlásil před pár dny Mourinho. "Zapomeňte na Joaquína, zapomeňte na Defoea, zapomeňte na velká jména," vzkázal fanouškům.

Přestoupí Jarošík do Chelsea?
Hlasujte v anketě na konci článku

Prohlášení portugalského kouče tak nahrává možnosti, že by se v týmu lídra anglické ligy mohl objevit Jiří Jarošík. Ten patří pod manažera Pavla Zíku stejně jako brankář Petr Čech, s nímž jsou na Stamford Bridge náramně spokojeni. Další výhodou je, že Jarošík je hráčem CSKA Moskva, v němž má majetkový podíl i majitel Chelsea Roman Abramovič. Trenér Mourinho už navíc Jarošíka viděl v akci při podzimním utkání s CSKA v Lize mistrů.

Jarošík: Nechme se překvapit

Samotný Jarošík přiznává, že má nabídky z anglické ligy. Vedle londýnské Chelsea jsou údajně ve hře i tři další přední kluby Premier League. "Patří vesměs do nejvyšších pater nejvyšší anglické soutěže, ale nebudu to zatím specifikovat. Zahřeje na srdíčku, když se o vás zajímají v Anglii. Nechci ale rozšiřovat spekulace, až to bude podepsané. Nechme se překvapit," řekl ČTK 27letý středopolař.

Jarošík si na život v Moskvě už zvykl a má tam řadu přátel, s prezidentem CSKA je prý  nicméně dohodnutý, že pokud přijde lukrativní nabídka ze zahraničí, bude moci po dvou letech z ruské metropole odejít.

Chelsea má před sebou semifinále Ligového poháru, začne Anglický pohár a bude pokračovat liga. Klub tak může do konce února absolvovat až 16 zápasů. Proto teď klub potřebuje každého hráče, a poté, co si Parker zlomil zánártní kůstku, vznikla v záloze díra, kterou je nutné zacelit.

Reklama

Související témata: