Hlavní obsah

Henry varuje Chelsea: Ještě nemáte vyhráno!

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu Londýn momentálně ztrácejí v Premier league na Chelsea osm bodů, přesto svému městskému rivalovi nehodlají dát nic zadarmo. První krok k tomu, aby zkrátili náskok lídra soutěže, musí "kanonýři" udělat ve středu večer, kdy dohrávají zápas 20. kola na hřišti Newcastlu. Hodlají přitom znovu spoléhat na střelecké kvality Thierry Henryho.

Foto: REUTERS

Thierry Henry

Článek

Henry má navíc v dnešním zápase šanci stát se nejlepším kanonýrem v dějinách Arsenalu. Klubový rekord v počtu vstřelených branek zatím drží Ian Wright. Henry jeho 128 branek v dresu Arsenalu vyrovnal už v nedělním utkání s Fulhamem, nyní jej může definitivně překonat.

Hrajeme teď jako tým

"Myslím, že hru jakou jsme předváděli proti Fulhamu, byla radost sledovat. Hráli jsme opravdu dobrý fotbal," nehodlal projevovat skromnost Henry. "Nejdůležitější ale byla samozřejmě výhra a zisk tří bodů. Získávat body - to je to jediné, co nás teď zajímá," dodal.

"Tím vítězstvím jsme získali novou sebedůvěru a teď už to bude jenom lepší. Když je třeba, Manuel Almunia předvádí skvělé zákroky, Patrick Vieira je ve středu pole k nezastavení a další výborný zápas naposledy odehrál i Fabregas. Hrajeme jako tým a to je nesmírně důležité. V některých předchozích zápasech jsme tak nepůsobili a nakonec prohráli," varuje francouzský kanonýr před dalšími možnými výkyvy Arsenalu.

Arsenal zbytečně nerozhazuje

I přes náskok v čele soutěže věří Henry, že se jeho týmu podaří Chelsea dostihnout a úspěch celku ze Stamford Bridge považuje jen za dílo velkých nákupů a hru peněz. "Podívejte se, kolik peněz letos utratil Arsenal a kolik Chelsea nebo Manchester United. Kromě příchodu Reyese náš tým nevyhazoval zbytečně velké částky za přestupy. I proto jsem na svůj klub pyšný," uzavřel Henry.

Reklama

Související témata: