Hlavní obsah

Jarošík: Chelsea by byla nejkrásnější dárek!

PRAHA

Celkem čtyři kluby se údajně zajímají o služby Jiřího Jarošíka, záložníka CSKA Moskva. V čele uchazečů o českého fotbalového reprezentanta stojí londýnská Chelsea, ale vedení ruského klubu přestup své opory zatím neschválilo. Tvrdí to ve čtvrtečním vydání britský bulvární deník The Sun. Jarošík v rozhovoru pro deník Právo přiznává, že by ho anglická Premier league lákala. O přestupu ale nechce mluvit.

Článek

To mi chcete namluvit, že by vás nelákalo zahrát si za jeden ze současných nejlepších a hlavně nejsilnějších klubů světa? Fakt o tom nechci mluvit, vím, jak jsou v Chelsea alergičtí na takové řeči. Ale když se mě na Chelsea ptáte, pak jsem dostal nějaké informace na Vánoce. A v tu chvíli jsem si řekl: To by byl nejkrásnější fotbalový dárek v životě. I kdybych ho dostal v lednu. To je přece jasné. Jenže ono to nezáleží jen na mně. Navíc v CSKA mám smlouvu ještě na tři roky.

Přestoupí Jiří Jarošík do Chelsea?
Hlasujte v anketě na konci článku!

S Petrem Čechem jste možnost příchodu do Londýna rešil? Probírali jsme to telefonicky, ale ani na něm to nezáleží. Určitě bych si s ním o Chelsea chtěl popovídat mezi čtyřma očima a nejlépe v její hráčské kabině. Ale CSKA nebude chtít prodávat a oslabovat kádr. Nevím ani, jak moc mě trenér Mourinho chce.

Majitelem obou klubů je ruský miliardář Abramovič, ten přece může rozhodnout...Určitě má vliv v obou klubech a pokud by o mne Mourinho stál... Přiznám se, že tak trochu spoléhám na to, že se dva Rusové domluví.

Nebál byste se konkurence na Stamford Bridge? Chelsea je v jiných fotbalových patrech než CSKA. Něco jsem četl, že bych měl být alternativou za Makeleleho, když by se zranil. Premier League jede naplno, já jsem tři týdny odpočíval, teď jsem začal běhat. Nebudu na takové herní úrovni. Ale pokud mě opravdu chtějí, předpokládám, že bych nějakou šanci dostal.

CSKA nezískalo titul, ale hraje Pohár UEFA, jak se vůbec ohlížíte za svojí možná poslední sezónou v Rusku? Nezískali jsme titul, takže v příštím roce nebudeme hrát Ligu mistrů. Přitom nám chyběl krůček, abychom postoupili ze skupiny. Stejně tak k obhajobě ruského prvenství. Pohár UEFA je náplastí. Věřím, že rok 2005 bude fotbalově lepší než ten končící.

Nemusel jste kvůli Chelsea měnit program v závěru roku? Chtěli jsme na dovolenou někam za teplem, ale katastrofa v Asii nám vzala chuť. Také si říkám, že nebude špatné, když zůstanu doma v jakési pohotovosti. Co kdyby se přestup nebo hostování uskutečnily, tak abych byl připraven odletět do Londýna.

A kdyby nakonec ne...Tak to přežiji. V Moskvě mi opravdu nic nechybí.

Už jste odložil učebnici ruštiny a listujete anglickou? Učení jazyků jsem nikdy moc nedal, v ruštině se zdokonaluji spíš praxí a anglicky se neučím.

Máte už alespoň sbaleno? Zatím ne, ale pomalu začnu balit. Příprava nám začíná 13. ledna.

Pokud vím, anglická Premier League nemá žádnou zimní přestávku, takže ani přípravu...Já mluvím o moskevském CSKA.

Neříkejte, že nevíte nic o zájmu Chelsea? Nějaké informace mám, ale nerad o takových nabídkách mluvím, dokud není nic jisté. Už jsem slyšel mnohokrát o stoprocentním zájmu řady klubů a nic z toho nebylo. V Moskvě jsem spokojený po fotbalové stránce i životní. Co se týká Chelsea, nechávám tomu volný průběh.

Reklama

Související témata: