Hlavní obsah

Beckham nestihl první trénink Realu s Luxemburgem

David Beckham zmeškal první trénink fotbalistů Realu Madrid, který vedl nový kouč Vanderlei Luxemburgo. Anglický záložník se v neděli vracel do španělské metropole a kvůli zpožděnému letu nestihl začátek odpolední přípravy. Večer proto musel trénovat sám. Luxemburgo ve čtvrtek vystřídal Mariana Garciu Remona a na Silvestra svolal trénink, při němž pouze sledoval hráče z tribuny.

Foto: ČTK/AP

David Beckham zmeškal první trénink pod novým koučem - archivní foto.

Článek

Krátkou přípravu hvězd "Bílého baletu" v poslední den minulého roku vedli asistenti Marco Teixeira a Antonio Melo.

Jako novinku zavedl vyznavač přísné disciplíny krátce po svém příchodu v podstatě celodenní společnou přípravu - hráči od nynějška stráví pravidelně pohromadě takřka celý den od 10:00 do 19:30. Olemují jej dvě tréninkové jednotky a společný oběd se siestou.

Soutěžní debut na lavičce Realu si bývalý kouč brazilské reprezentace odbude ve středu, kdy mužstvo odehraje závěrečných sedm minut utkání se San Sebastianem, které bylo v prosinci předčasně ukončeno kvůli hrozbě bombovým útokem. Real je ve španělské lize pátý 13 bodů za vedoucí Barcelonou a vedení klubu si od Luxemburga slibuje, že hvězdami nabitý tým rychle vytáhne v tabulce výš.

Barcelona lanaří mladé naděje

Nedlouho po příchodu kontroverzního kouče se už také začalo spekulovat o aktivitě Realu na přestupovém trhu. Na spadnutí je podle listu As angažmá útočníka Robinha z brazilského FC Santos, který by měl coby nedávný Luxemburgův svěřenec doplnit kádr pro příští sezónu. Velkoklub údajně lanaří i Philippa Lahma ze Stuttgartu a Dána Thomase Gravesena hrajícího v Evertonu.

Za Robinha požaduje brazilský mistrovský klub 18 miliónů eur, obránce Gravesen by měl být k mání za čtyři miliony, ale o zájmu Realu sám prý nic neví. Na dalšího beka Lahma má přestupová práva mnichovský Bayern, a ten se podle německých médií jednadvacetiletého talentu nechce vzdát.

V hledáčku madridského klubu jsou ale také Mark van Bommel (PSV Eindhoven), Michael Essien (Lyon), Javier Maschareno (River Plate Buenos Aires), Rio Mavuba (Girondins Bordeaux) a Benoit Pedretti (Marseille).

Reklama

Související témata: