Hlavní obsah

Limberský podepsal smlouvu v Tottenhamu

LONDÝN/PRAHA

Angažmá českého fotbalisty Davida Limberského v anglickém Tottenhamu Hotspur je hotovou věcí. Jednadvacetiletý záložník, který naposledy působil v Plzni, v pondělí odpoledne v Londýně podepsal smlouvu o půlročním hostování s následnou opcí. S týmem by měl absolvovat už sobotní zápas Anglického poháru.

Foto: http://homepage.eircom.net

Fotbalisty Tottenhamu posílí český záložník David Limberský.

Článek

"Byla to jen formalita, udělal jsem pár podpisů a bylo to. Ale jsem rád, že to mám za sebou a je to konečně hotové," těšil se Limberský v rozhovoru s ČTK.

Člen širšího kádru reprezentační jednadvacítky v sedmém týmu anglické Premier League okusí druhé zahraniční angažmá. Loni na jaře už sbíral zkušenosti v italské Modeně. Pak na podzim pomáhal ve druhé lize plzeňské Viktorii, kde s fotbalem začínal. A v prosinci na testech zaujal nizozemského trenéra Martina Jola ve službách Tottenhamu.

Limberský si angažmá v londýnském klubu užívá. "Strašně se mi tady líbí, jsem z toho nadšený. A daří se mi i na trénincích. Myslel jsem, že to bude o něco horší. Je to tady velká jízda," popsal své pocity Limberský.

Do pátku by do Londýna měla dorazit z Plzně i jeho transferkarta, bez které nemůže hrát soutěžní utkání. A v sobotu se Limberský bude těšit na utkání Anglického poháru proti Brightonu. "Snad se dostanu aspoň na lavičku," přál si Limberský.

Reklama

Související témata: