Hlavní obsah

Chelsea chce přetáhnout i Rio Ferdinanda

LONDÝN

Nejen o Jiřího Jarošíka by chtěl anglický fotbalový klub Chelsea Londýn vyztužit svoji obranu. Majitel bohatého klubu, ruský miliardář Roman Abramovič, by rád ve svém týmu viděl i oporu Manchesteru United Rio Ferdinanda. Ten by měl na Stamford Bridge přijít výměnou za dalšího zkušeného beka Johna Terryho, jednání mezi oběma kluby by se mohlo uskutečnit už v lednu.

Foto: World Cup

Rio Ferdinand (v popředí)

Článek

Abramovičovi je ale jasné, že Manchester Ferdinanda jen tak nepustí a jeho případný příchod by se neuskutečnil stejně dříve než v létě. Pokud by se ale povedl, je ochotný nabídnout kontroverznímu obránci roční plat ve výši šest miliónů liber ročně. Dosavadní kontrakt v Manchesteru, který vyprší až za dva a půl roku, zaručuje Ferdinandovi 70 tisíc liber týdně.

Kdo nakonec posílí Chelsea?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Manchester United hodlá na svody Chelsea promptně reagovat a trenér a manažer klubu Alex Ferguson vybídl vedení klubu, ať zahájí s Ferdinandem nová jednání o vylepšení dosavadní smlouvy. Nejraději by 26letého obránce upoutal k Manchesteru až do roku 2010. Ferdinandova týdenní mzda by přitom měla narůst na plných 100 tisíc liber.

Ferdinand patří k nejrespektovanějším obráncům Premier league, ale také je častým a vděčným tématem britského bulváru. Kdysi nejdražší obránce světa byl už vyřazen z reprezentace kvůli opilosti na tréninku, rovněž přišel i o řidičský průkaz za rychou jízdu.

Největší aféru ale způsobil loni v září, kdy se vyhnul náhodnému dopingovému testu. Za to dostal od anglické asociace distanc na osm měsíců a mimojiné přišel o start na mistrovství Evropy  v Portugalsku.

Reklama

Související témata: