Hlavní obsah

VIDEO: Rozhněvaní fanoušci zahnali fotbalisty AEK po obdrženém gólu do šaten

Aktualizováno

Rozzlobení fanoušci přerušili nedělní duel AEK Atény v řecké fotbalové lize. Když jejich tým šest minut před koncem inkasoval v přímém souboji o udržení s Panthrakikosem první gól, hromadně vtrhli na trávník a hráče zahnali do kabin. Pořadatelé nechali Olympijský stadión vyklidit a zápas byl po dlouhých dohadech předčasně ukončen.

Rozzlobení fanoušci AEK Atény přerušili duel v řecké lize.

 
Článek
Fotogalerie

Menší počet fanoušků na hřišti už zápas na chvíli přerušil předtím, hromadně ale příznivci domácích vběhli na hrací plochu po vlastním gólu obránce Mavrudise Bugaidise na 0:1. Podle agentury AP se policie rozhodla pro evakuaci a na stadiónu i před ním došlo k řadě střetů, při kterých použila i zábleskové granáty.

Dlouho nebylo jasné, zda se utkání i přesto nedohraje, po více než hodině a půl ho ale rozhodčí Stavros Tritsonis definitivně ukončil. Podle mluvčího soutěže zatím o výsledku rozhodnuto není, AEK ale zřejmě čeká kontumační porážka 0:3, kterou dostal za podobný incident Panathinaikos. Kromě toho měl zavřený stadión na čtyři zápasy.

Jedenáctinásobný ligový šampión AEK zažívá nejhorší sezónu v historii klubu, v případě porážky zůstane jedno kolo před koncem soutěže na sestupové patnácté příčce. Panthrakikos měl před zápasem stejně bodů a byl před AEK díky lepšímu skóre.

Reklama

Související témata: