Hlavní obsah

Hvězdy Realu úpí pod novým koučem

MADRID

Doslova galeje zažívají fotbalisté Realu Madrid pod novým koučem Vanderleiem Luxemburgem. Jedna z hvězd Bílého baletu, útočník Ronaldo dokonce málem zkolaboval při kondičním, 3,5 km dlouhém výběhu. Nebýt pomoci spoluhráče Louise Figa, Brazilec by zřejmě do cíle nedoklopýtal.

Článek

Ronaldův krajan na lavičce španělského velkoklubu trvá na tom, aby mistr světa z roku 2002 na své fyzičce pracoval. Osmadvacetiletý Jihoameričan by totiž měl Realu podle trenérových představ pomáhat nejen přesnými zásahy do branek soupeřů, ale i v defenzivě.

Luxemburgo od svého nástupu do funkce začal potvrzovat pověst přísného kouče. Zavedl každodenní devítihodinový pobyt v tréninkovém centru a oznámil, že nehodlá trpět žádné krátké výlety typu cest Davida Beckhama soukromým letadlem do rodné Anglie. Bývalý trenér brazilské reprezentace navíc podle zahraničních médií na trénincích nešetří ostrými slovy na adresu i těch největších hvězd.

:. ANKETA
Dostanou se fotbalisté Realu Madrid pod vedením kouče Luxembourga opět do hry o titul? Hlasujte v anketě na konci článku.

Dvaapadesátiletý nástupce Mariana Garcíi Remóna je odhodlán aktuálně pátý tým nejvyšší soutěže, který na vedoucí Barcelonu ztrácí třináct bodů, vrátit do boje o španělský titul. "Chci vyhrát vše, co je možné vyhrát. Domácí mistrovství, Ligu mistrů i pohár, prostě všechno. A moji hráči musejí myslet stejně," prohlásil v rozhovoru pro španělský sportovní deník AS.

Na změny se musí připravit i kapitán anglické reprezentace Beckham, který zřejmě přijde o post defenzivního záložníka vedle Gutiho. "Hledáme na tento post nového muže," oznámil Luxemburgo. Beckham by měl znovu hrát na pravém okraji záložní řady, kde zářil v barvách Manchesteru United.

Reklama

Související témata: