Hlavní obsah

VIDEO: Prvotřídní vlastenec. Obránce ve zmatku poslal míč do vlastní sítě, soupeř mu poděkoval

Amsterdam

Na nedělní ligový zápas v Alkmaaru budou chtít fotbalisté Utrechtu jistě velmi rychle zapomenout. Především pak mladý obránce Mike van der Hoorn. Člen nizozemské reprezentace do 21 let nezvládl na konci první půle odkopnout odražený míč a vstřelil si nešťastný vlastní gól. AZ šel do kabin s čtyřgólovým náskokem a Utrecht, který dohrával zápas v devíti mužích, nakonec z Alkmaaru odjížděl s šestigólovým výpraskem.

Vlastní gól nizozemského obránce van der Hoorna.

 
Článek

Dvacetiletý Mike van der Hoorn patří k talentovaným nizozemským stoperům, avšak situaci na konci prvního poločasu vyřešil prachbídně. Utrechtu pořádně zavařil už jiný bek Dave Bulthuis, hrající s číslem 28, který nezpracoval centrovaný míč a důrazný domácí útočník Roy Beerens mohl pálit na branku soupeře.

Tvrdá rána se však odrazila od gólmana Jeroena Verhoevena přímo ke stoperovi van der Hoornovi, který se snažil mermomocí uhasit nebezpečnou situaci a napálit balón mimo tři tyče. Místo toho ale zazmatkoval a dezorientovaně poslal míč do vlastní branky. Pouze tak podtrhl mizerný výkon hráčů Utrechtu, kteří hráli už od 34. minuty bez dvou vyloučených a z Alkmaaru nakonec odjeli s výpraskem 0:6.

Reklama

Související témata: