Hlavní obsah

Vachoušek si užívá nejdelší dovolenou

Josef PešoutPrávo

Především v Teplicích, odkud pochází, tráví současnou zimní dovolenou fotbalový záložník Štěpán Vachoušek. "Letošní vánoční svátky byly pro mě výjimečné ze dvou důvodů. Jednak mi těsně před Štědrým dnem ukradli auto, ale hlavně mám volno čtyřiadvacet dní v jednom kuse," svěřil se klíčový hráč rakouské Austrie Vídeň.

Foto: Slavia Praha

Štěpán Vachoušek na archivním snímku

Článek

"To je zatím nejdéle za sedm let, co se profesionálně věnuji fotbalu," spočítal Vachoušek, který si pohrával i s myšlenkou vydat se na přelomu roku někam za teplem. "Uvažovali jsme o nějakém leteckém zájezdu, pak jsme si to ale kvůli malým dětem rozmysleli," uvedl Vachoušek.

Cítí se více Tepličanem, nebo mu srdce tluče výhradně pro Slavii, v jejímž dresu strávil období před svým odchodem do ciziny? "Já jsem obou klubů. V Teplicích jsem začínal a dostal se do první ligy. Myslím, že i ve Slavii jsem odvedl kus práce v lize, či evropských pohárech," soudí.

"Výkony bývalých spoluhráčů dál sleduji a hlavně oceňuji podzimní tažení Teplic. Jak jsem slyšel od kluků, je to velká zásluha trenéra Marečka. Párkrát jsem ho potkal i při reprezentačních akcích, kde byl jako asistent trenéra "jedenadvacítky". Bavili jsme se o fotbale a poznal jsem, jak je pro svou práci zapálený," pokýval hlavou Vachoušek.

V Poháru UEFA nejsou bez šancí

Do Vídně se vrací až v neděli 9. ledna. V Austrii hostuje do konce sezóny z Olympique Marseille. "Kdyby to bylo podle mých představ a vyhráli jsme rakouský titul, postoupili co nejdále v Poháru UEFA a já si udržel místo v reprezentaci, asi bych s největší pravděpodobností ve Vídní zůstal," přemítal nahlas.

V únorovém pokračování Poháru UEFA Austria změří síly se španělským Bilbaem. "Určitě nejsme bez šancí, i když soupeř je asi větším favoritem," uvažoval ofenzivní záložník.

Pobyt v rakouské metropoli svědčí Vachouškovi nejen po fotbalové stránce. "Vídeň je krásná, v lecčems mi připomíná Prahu. Lidi nás tady mají rádi. Navíc mi vyhovuje, že to není daleko domů," dodal český legionář v Rakousku.

Reklama

Související témata: