Hlavní obsah

Real vyhrál zápas za pět minut!

Necelých pět minut stačilo fotbalistům Realu Madrid k tomu, aby vyhráli zápas španělské ligy proti San Sebastianu. Utkání obou týmů bylo 12. prosince ukončeno v 87. minutě kvůli hrozbě bombovým útokem, a ve středu se měl zápas v klidu dohrát. V poslední minutě ale nařídil rozhodčí za faul na Ronalda penaltu, kterou v nastaveném čase proměnil Zidane.

Článek

Když vedení španělské ligy před necelým měsícem rozhodlo, že se budou dohrávat zbývající tři minuty zápasu mezi Realem a San Sebastienem, klepala si řada fanoušků na čelo. Vždyť za tak krátkou dobu se stejně nedá nic stihnout, bude to jen zbytečná fraška, argumentovali.

Jenže ve fotbale je opravdu možné všechno. Hráči párkrát kopli do balonu, do pokutového území se prodral Ronaldo a hostující obránce Mikel Labaka jej nekompromisně poslal k zemi. Rozhodčí jednoznačně ukázal na značku pokutového kopu. Zinedine Zidane pak s přehledem penaltu proměnil a zajistil Realu důležité tři body.

Brazilskému trenérovi Vanderleii Luxemburgovi se tak debut na lavičce Realu Madrid náramně vydařil. Při jeho premiéře mu navíc tleskalo 22 tisíc diváků, jenž měli na několikaminutové představení vstup do hlediště stadionu San Bernabeu zdarma. Real se díky vítězství posunul v tabulce na třetí místo, na vedoucí Barcelonu ztrácí deset bodů.

Španělská liga - dohrávka 15. kola:
Real Madrid - San Sebastian 2:1 (42. Ronaldo, 90. Zidane z pen. - 73. Nihat).
Tabulku soutěže najdete ZDE

Reklama

Související témata: