Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalový brankář zmrazil diváky kličkou ve vápně

Göteborg

Nervy z ocele prokázal fotbalový brankář Christoffer Källqvist z týmu Häcken. V utkání nejvyšší švédské soutěže totiž předvedl husarský kousek, když proti Mjällby udělal těsně před malým vápnem kličku dotírajícímu útočníkovi. Domácím příznivcům pořádně zatrnulo, devětadvacetiletému gólmanovi ale risk vyšel.

Brankář zabrnkal na nervy fanouškům, před malým vápnem udělal kličku dotírajícímu útočníkovi

 
Článek

Källqvistovi poslal míč jako malou domů jeden ze spoluhráčů. Zkušený brankář naznačil před dotírajícím forvardem Markusem Edenbergem z Mjällby Sölvesborg, že bude vykopávat, ale těsně před protihráčem balón zasekl, pravou nohou si míč posunul před Edenberga, který už svůj pohyb zastavit nedokázal.

Fanouškům domácího celku muselo mrazit. Zápas 5. kola švédské Allsvenskan byl totiž i v probíhající 52. minutě bez branek. Källqvistovi se však jeho husarský kousek podařil, a tak mohl o několik vteřin později s úsměvem na tváři přijímat gratulaci právě od útočníka Edenberga.

Häcken nakonec po brankách Makondeleho a El Kabira zvítězil 2:0 a po zisku tří bodů se vyšplhal se sedmi body na sedmé místo, Mjällby má o bod méně a figuruje na deváté příčce. Švédské nejvyšší soutěži dominují se třinácti body IFK Göteborg a Malmö.

Reklama

Související témata: