Hlavní obsah

Jarošíka čeká debut v dresu Chelsea

PRAHA

Fotbalista Jiří Jarošík se může těšit na premiéru v dresu Chelsea. Trenér José Mourinho si českého reprezentanta podle všeho vyzkouší už v sobotním utkání Anglického poháru proti týmu Scunthorpe United, který hraje čtvrtou nejvyšší ligovou soutěž. Asistent portugalského kouče Steve Clarke dnes prohlásil, že Jarošík nejspíš dostane příležitost, i když má herní i tréninkové manko.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiřího Jarošíka čeká debut v dresu Chelsea.

Článek

Za CSKA Moskva, odkud přestoupil za čtvrt miliardy korun, hrál český záložník naposledy na začátku prosince Ligu mistrů. Od té doby měl dovolenou.

"Máme díky němu na výběr více variant. Je to urostlý chlapec a technicky vybavený hráč, který si rozumí s míčem. Uvidíme, jak se dokáže přizpůsobit anglickému fotbalu," řekl Clarke agentuře Reuters. Jarošík se tak na hřišti může potkat s brankářem Petrem Čechem, pokud ho Mourinho nebude šetřit.

Lídr Premier League vstupuje do pohárové soutěže jako jeden z nasazených týmů až ve třetím kole a stejně jako na dalších frontách má vysoké ambice. "Je to čtvrtá soutěž, kterou začínáme, a také tuhle chceme vyhrát," uvedl Clarke. Přesto dostane řada opor volno, šanci ukázat se budou mít vedle Jarošíka dosud méně vytížení hráči.

Na Scunthorpe nemají fotbalisté a fanoušci Chelsea příjemné vzpomínky. V roce 1988 s tímto soupeřem londýnský velkoklub vypadl z Ligového poháru a Clarke byl tehdy u toho jako hráč. "Je to varování pro naše mužstvo," řekl asistent. S Mourinhem prý vštěpují hráčům vítěznou mentalitu, takže k podcenění outsidera by nemělo dojít. Chelsea v této sezoně prohrála jen dva z 31 zápasů ve všech soutěžích.

Reklama

Související témata: