Hlavní obsah

Rozhodčí si zavařil! Hráče nazval blbcem a musí před disciplinárku

Bern

Pokuta a omezení delegace na několik zápasů hrozí švýcarskému fotbalovému rozhodčímu Pascalu Erlachnerovi za to, že během sobotního utkání mezi Grasshoppers Curych a Thunem nazval jednoho z hráčů blbcem. Prostořekého sudího teď čeká vysvětlování před disciplinární komisí tamní federace.

Foto: Romina Amato, Reuters

Adrian Winter (ve žlutém) z Luzernu v souboji s basilejským Gastonem Saurem.

Článek

Rozhodčí se neudržel poté, co mu do zad vrazil kapitán Grasshoppers Vero Salatic a ještě v žertu prohodil, že by mu měl jít z cesty. "Rozhodčí deset minut před koncem Salatice urazil tím, že mu řekl, že je blbec," uvedl šéf švýcarských sudích Carlo Bertolini.

"Hned si svou chybu uvědomil a litoval toho. Po zápase se všem zúčastněným omluvil, ale takový incident by se neměl samozřejmě stávat. Po všech vyžadujeme, aby se chovali férově a rozhodčí by měli jít příkladem. Dosud se choval vzorově, je nešťastné, že se dopustil takového úletu," dodal Bertolini.

Druhý tým švýcarské ligy Grasshoppers prohrál duel 0:2. Sedm kol před koncem ztrácí na první Basilej, která usiluje o čtvrtý ligový triumf v řadě, tři body.

Reklama

Související témata: