Hlavní obsah

Elber válčí s Lyonem, nevešel se na soupisku

LYON (Francie)

Brazilský fotbalista Giovane Elber se ocitl ve svém mužstvu Olympique Lyon na černé listině a v létě s největší pravděpodobností odejde. Dvaatřicetiletý útočník se nevešel v kádru úřadujícího francouzského mistra na soupisku prvního týmu pro jarní část sezóny, zůstává však stále zaměstnancem klubu.

Foto: REUTERS

Pro Elbera (v červeném) nezbylo v Lyonu místo.

Článek

Elber se dostal do konfliktu s vedením klubu po svém zranění hned v úvodu sezóny. Komplikovanou zlomeninu kotníku se snažil někdejší král střelců německé bundesligy řešit dvěma operacemi, o nichž však v Lyonu nic nevěděli. Brazilec poté přes média zpochybnil lékařskou péči, kterou mu Olympique nabízel, a sám prohlásil, že chce z Francie odejít.

Poslední kapkou byl navíc fakt, že se svému zaměstnavateli nepřihlásil po vánoční pauze. "Giovane musí nést za tu operaci následky. Nepřipadá v úvahu, že by nyní odešel z Lyonu, ale nebude již členem prvního týmu," řekl lyonský prezident Jean- Michel Aulas.

Prý si dělá co chce

"Giovane je výjimečný člověk v tom smyslu, že se nechová jako ostatní. Jenom to všechno zhoršuje tím, že nepřijel včas do Lyonu a jen on sám je za své problémy zodpovědný. Dělá si, co chce," dodal Aulas na adresu Elbera, jenž přišel do Francie před rokem a půl z Bayernu Mnichov.

Vyhlášený kanonýr, jenž dvanáctkrát oblékl dres brazilské reprezentace, se stal díky své smlouvě nejlépe placeným hráčem Olympique a pomohl mu ke třetímu mistrovskému titulu za sebou. Zranění jej však na dlouhou dobu vyřadilo ze hry a známý útočník se nemohl ani představit v duelech s pražskou Spartou v základní skupině Ligy mistrů.

Elberovo místo na soupisce hráčů mimo zemí Evropské unie zaujal jeho dvacetiletý krajan Nilmar, jehož Lyon angažoval na podzim.

Reklama

Související témata: