Hlavní obsah

Anglický tisk čeká Baroše po dlouhé době na hřišti

PRAHA

Trenér fotbalistů Liverpoolu v úterý podle odhadu anglického tisku sáhne po nejzkušenějších hráčích a v utkání Ligového poháru s Watfordem se prý dostane i na Milana Baroše. Novináři očekávají, že se český reprezentační útočník, který se od listopadu potýká se zraněním, po delší době objeví na hřišti.

Článek

Trenér Rafael Benítez chce, aby jeho klíčoví hráči dnes vybojovali Liverpoolu rozhodující náskok, píše The Guardian. Tím by si chtěl také vytvořit prostor, aby do odvety mohl nastoupit druhý kádr, který až dosud nesl plnou tíhu působení Liverpoolu v poháru.

"Máme dostatek špičkových hráčů a po zápase budou mít před sobotním utkáním s Manchesterem United dost času, aby si odpočali," vysvětlil Benítez svou taktiku. Baroše provázely potíže s levým stehenním svalem od listopadového utkání Ligy mistrů proti La Coruni.

Benítez podle listu sleduje trpělivě, ale s jistou frustrací táhnoucí se vyjednávání Liverpoolu o nákupu Fernanda Morientese za šest milionů liber (čtvrt miliardy korun) z Realu Madrid. Morientes by měl doplnit Baroše v útoku. Trenér si je však stále jist, že Morientese získá, i když se kouč španělského klubu postavil proti přestupu.

Na druhé straně v rozhovoru s BBC Benítez řekl, že "nebude čekat věčně" a že by se Real měl rozhodnout do dvou tří dnů. Pokud by Morientes k dispozici nebyl, spekuluje se o zájmu Liverpoolu o Nicolase Anelku (Manchester City) nebo Andyho Johnsona (Crystal Palace).

Baroš, který je podle mezinárodní federace fotbalových statistiků IFFHS šestnáctý ve světové tabulce střelců, dnes bude mít podporu Stevena Gerrarda, jenž se donedávna rovněž potýkal se zraněním. Naopak Sami Hyypiä dosud nepokořil chřipku, takže zůstane na marodce.

Reklama

Související témata: