Hlavní obsah

Morientes odchází do Liverpoolu

LIVERPOOL

Fernando Morientes mění dres a jeho další fotbalové kroky povedou do Liverpoolu. Vedení anglického celku se domluvilo s Realem Madrid na odstupném, za nejlepšího střelce loňské Ligy mistrů zaplatí 6,3 miliónů liber (přes 270 miliónů korun). Budoucí spoluhráč Milana Baroše a Vladimíra Šmicra by měl podepsat kontrakt na 3,5 roku.

Foto: www.champ-league.by.ru

Fernando Morientes už se vidí v dresu Liverpoolu.

Článek

Morientes absolvuje ve čtvrtek v Liverpoolu lékařské vyšetření a podle všeho by se mohl objevit už v sobotním šlágru Premier League s Manchesterem United.

"Strašně se do Liverpoolu těším. Tohle bylo jedno z nejdůležitějších rozhodnutí mého života. Odcházím do Anglie tvrdě pracovat a stát se platným členem týmu," prohlásil Morientes ještě před odletem na ostrovy na tiskové konferenci v Madridu.

Anglický celek za španělského reprezentanta zaplatí rovnou 5,5 miliónu liber. Zbytek přestupové částky poputuje do pokladny Realu podle počtu odehraných zápasů vyhlášeného kanonýra v dresu Reds.

V Realu čtvrtý vzadu

Morientes strávil uplynulou sezónu na hostování v Monaku, kde byl nejlepším střelcem týmu v Lize mistrů. Poté se vrátil do Realu, ale byl až čtvrtým útočníkem v pořadí za Ronaldem, Raúlem a Michaelem Owenem.

V Liverpoolu by Morientes mohl vytvořit 'útok snů' spolu s dalším ostrostřelcem Milanem Barošem. Souhry španělského fotbalisty s nejlepší střelcem loňského mistrovství Evropy horečně očekávají především fanoušci Reds.

"Strávil jsem v Realu včetně hostování v Monaku osm let a mám pro tenhle klub jen slova díků. Posledních pár měsíců sice nebylo moc příjemných, ale jsem strašně šťastný, že v Realu vyhověli mému přání a pustili mě do Liverpoolu," uvedl Morientes.

"Baroš a Morientes v jedné řadě. To je spojení, o jakém se nám ani nesnilo. Doufám, že všechno klapne," vyjádřil své přesvědčení jeden z příznivců Liverpoolu v diskusním fóru na stránkách BBC.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články