Hlavní obsah

Hříšník Mutu bude spoluhráčem Nedvěda

TURÍN

Konec spekulacím. Představitelé Juventusu oficiálně potvrdili podpis smlouvy s Adrianem Mutuem, jenž byl na podzim pozitivně testován na kokain. Kvůli tomu byl vyhozen z londýnské Chelsea, před uzavřením pětiletého kontraktu v Itálii se rumunský fotbalista připravoval s Dinamem Bukurešť.

Článek

Trenéru Fabiu Capellovi však bude rumunský reprezentant k dispozici pro zápasy až 18. května, kdy mu vyprší sedmiměsíční distanc. Teoreticky tak může stihnout poslední dvě utkání Juventusu v Serii A.

Kontroverzní rumunský fotbalista se do Itálie vrací po roce a půl, kde se mu v minulosti dařilo mnohem více než v Chelsea. Mutu hájil na Apeninském poloostrově barvy Interu Milán, Verony a Parmy.

Právě jeho poslední angažmá bylo nejvydařenější, v sezóně 2002/2003 vytvořil s Brazilcem Adrianem jednu z nejúdernějších útočných dvojic v soutěži a Parma nakonec skončila pátá.

Turínský velkoklub, kde působí český záložník Pavel Nedvěd, chtěl Mutua získat již v létě na hostování. Tehdy se však ještě kluby nedohodly na odstupném.

Reklama

Související témata: