Hlavní obsah

Fotbalistu Horáka bude testovat Derby County

DERBY (Velká Británie)

Vyměnit Petrohrad za město Derby ve střední Anglii by v příštích dnech mohl český fotbalista Martin Horák. Kdysi slavný klub, který bojuje o návrat mezi elitu, ho pozval na testování. Ředitel klubu Murdo Mackay na internetové stránce "Beranů" potvrdil informace, které se objevily v britském tisku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Martin Horák se zřejmě dočká angažmá v Anglii.

Článek

Mackay však zároveň vyjádřil nelibost nad tím, že Horákova návštěva v Derby byla prozrazena. "Dodržujeme zásadu, že jednání s možnými posilami vedeme diskrétně. Jsme zklamáni, že jsme to neudrželi v tajnosti," řekl Mackay.

O Horákovi hovořil s uznáním. "Je to fotbalista, který by byl přínosem pro každý ligový klub," řekl ředitel Derby a dodal, že nebude se Zenitem Petrohrad jednat o přestupu, ale o hostování hráče do konce sezóny. Český trenér Zenitu Vlastimil Petržela se nechal v ruském tisku slyšet, že je rozhodně proti tomu, aby Horák odešel jen za nějakou malou kompenzaci.

Britské deníky připomínají, že Horák hrával v reprezentační jednadvacítce spolu s Milanem Barošem, což je na ostrovech v současné době to nejlepší doporučení. Oba byli členy týmu, který v roce 2002 získal na ME zlaté medaile. Horák začínal s fotbalem v Olomouci. Přes Plzeň, Bohemians a Spartu odešel v prosinci 2002 do Petrohradu.

Reklama